Žurnal: J. Kocijančič od Telekoma prejemal več tisoč evrov mesečno

Nekdanji predsednik SD in Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič imel s Telekom sklenjeno svetovalno pogodbo za nekaj tisoč evrov na mesec.

Da so državna podjetja bankomati za nekatere stranke, je ta teden dejala šefica NSi Ljudmila Novak. Nekdanji šef Telekoma Peter Grašek dodaja: “Ni bilo, da bi izplačevali kot bankomat, vse je bilo nekako zavito, dogajalo posredno.”

“Dvorni dobavitelj je bil Iskratel, ki je bil zgodovinsko največji dobavitelj in nam je pri prehodu na ADSL in VDSL prodajal zastarelo tehnologijo, ki bi nas naredila nekonkurenčne. Šlo je v desetine milijonov evrov,” je za TV Slovenija povedal Peter Grašek.

“Nekatera oprema, ki jo Telekom kupuje od dobaviteljev, je gotovo tudi dvakrat preplačana,” je povedal nekdanji podpredsednik uprave Telekoma Miran Kramberger.

Nekateri so služili tudi prek raznih svetovalnih pogodb, najglasneje se omenja agencijo Pristop: “Ko sem prevzel Telekom so bili to zelo visoki zneski, prek deset milijonov evrov je šlo samo za neka sponzorstva,” poudarja Grašek.

Kramberger pa je še povedal, da je imel nekdanji predsednik Socialnih demokratov in Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič z družbo sklenjeno svetovalno pogodbo za nekaj tisoč evrov na mesec.

Več lahko preberete na strani Žurnal.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.