M. Podobnik o ukradenem Audiju, piščančji farmi, dr. Janezu Drnovšku in Beogradu

Na forumih se je ob novici, da je Marjan Podobnik postal predsednik SLS-a, takoj sprožila medijsko informacijska vojna, v kateri so se zopet pojavile neresnice in namerno ali nenamerno napačne informacije.

Zakaj si Marjan Podobnik še kako upa v Beograd? Si upa?

Podobnik: Pred kratkim sem bil 2 dni poslovno v Beogradu in v kratkem grem spet. Nikoli nisem imel s tem nikakršnih problemov.

Kaj se je zgodilo s farmo piščancev Kokobel?

Podobnik: Farma piščancev pri Vršcu je zaradi prevare srbskega partnerja zaprla vrata. Smo pa po več letih na sodišču iztožili škodo in dosegli delno poplačilo škode preko zasega deleža, ki ga je ta partner imel v športni hali v Vršcu, kjer je pred mnogo leti potekalo evropsko prvenstvo v košarki.

Če bi lahko čas zavrteli nazaj, bi danes spet sestavili vlado z Janezom Drnovškom?

Podobnik: Z LDS Vlade RS danes ne bi več sestavljal, z dr. Janezom Drnovškom pa. V novejši zgodovini nismo imeli veliko takih državnikov.

Zakaj ste se odločili za odhod na Telekom Slovenije?

Podobnik: Na Telekom Slovenije sem šel, ker sem kot vodja 3-članske ministrske ekipe za odobravanje zakonitih prisluhov vedel, kako grobo kršijo človekove pravice z nezakonitim prisluškovanjem. In vedel sem, kako na debelo se krade pri nabavah repromateriala in pri drugih poslih Telekoma Slovenije.

Prevzem vodenja Telekoma je bil kljub temu napaka zaradi pohujšanja ob klasičnem političnem kadrovanju. Predlagati bi moral uglednega managerja, ki bi mu zaupal, da bo odpravil te hude anomalije.

Je danes že kaj več znanega o ukradenem Audiju?

Podobnik: Iz teorije in prakse je jasno, da kriminalci ne kradejo policijsko varovanih vozil, saj gre za vroče blago. To je bila inscenirana kraja, da se je lahko začel pogrom nad mano. Češ, prespal je pri ljubici, kaže se pa kot družinski človek.

Zaradi groženj z umorom sem imel osebno varovanje visoke stopnje in varnostniki so vedeli za vsak moj korak, kaj šele za skoraj vsak kilometer poti iz Cerkna do Ljubljane.

Objave odgovorov se bodo nadaljevali takoj, ko prispejo nova vprašanja.