Zametki nove Evrope: otrok, ki hoče, da so njegove želje za druge ukaz

Gledam skozi okno in opazujem dež. Pomirja me, čeprav vem, da mi ravno dež sporoča, da smo se preselili v jesen, ko se temperature spuščajo, in da se je kurilna sezona začela. Kljub noriji s kurjavo smo na letošnjo zimo pripravljeni. Ob pomoči domačih in drv, ki nas bodo grela, da kurjava domu občutek varnosti, stabilnosti in občutek, da bomo lahko relativno mirno šli skozi letošnjo zimo.
Me pa norija v naši državi drži na visokem številu obratov. Ta ples, ki smo ga izvolili letos, mi ni prav nič pogodu, če se lahko milo izrazim. V bistvu zmeraj bolj čutim odpor do njega, ker mi ne dajejo občutka varnosti, zanesljivosti, ne dajejo mi občutka, da res delajo za vse državljane, temveč zgolj za tiste, ki so jim pomagali priti na oblast. Nikoli si nisem mislil, da bo agenda LGBTQIA+ postala tako močna, da bo dirigirala vsem nam. Skušajo mi/nam prodati, da je spolov več kot dva. Ne ni jih, spola sta dva, moški in ženska, amen.

Levi politični pol je sicer samozavesten, a nima trdne argumentacije

Sem zelo odprt in razumem, da so številna nagnjenja, a spola sta dva. Kaj in kar iz ZDA prihaja k nam, me ne zanima. Nikoli si nisem mislil, da bomo prišli do tega, da bomo poslušali otroka, v smislu, da bo hotel, da so njegove želje za na ukaz. Ne gre. Otrok si lahko želi marsikaj, vsega pa ne more doseči, ker se na dolgi rok podre sistem. In ker v današnjih časih otroku dajemo vse in še več, pa to ni dovolj, smo čisto počasi in potihem, skozi stranska vrata prišli tudi do teorije spolov. Je kdo že gledal Teorija spola? Naj pogleda pa bo v polnosti spoznal zblojenost in nespamet sodobnega sveta.
Otrok mora skozi proces odraščanja imeti moški in ženski lik. Da nekdo v paru prikazuje moški ali ženski lik, lahko, da je dober, ne more pa nadomestiti pristnosti moškega in ženske. Vesel sem Pohoda za življenje, ker smo v Sloveniji še ljudje, ki si upamo tej noriji reči odločen Ne. Če je kdo pozorno spremljal Areno, kjer so govorili ravno in izključno o tej temi, potem lahko rečemo dve stvari. Levi pol se je že pozicioniral in dal na okope brez kakršnekoli diskusije. Je že prepričan o tem, kako bo z zakonom, ki ga bodo sprejeli. Še bolj pa v oči bode dejstvo, da se v Areni ni bil pripravljen soočiti z drugimi v studiu. To pomeni, da so v argumentaciji prešibki, in ne bodo sposobni blokirati voditelja , kot je v navadi iz volilnega časa. Že po tem, da smo dvakrat ali trikrat že zavrnili to na referendumu, pa so kljub temu uspeli, se vidi, v kako šibki pravni državi živimo. Še bi lahko pisal o tej temi, toda kam bi prišel, če bi lahko osvetlil vse, kar čutim v sebi …

Desno v Evropi naj bi bilo postfašistično?

Evropa se, upam, spreminja. V desno. To pomeni, nazaj h koreninam. Da živimo v slogi, miru, ne glede kdo je na oblasti. Iz RTV je iz ust voditelja Igorja Berganta prišla beseda postfašističen … Meril je na bodočo zmago Giorgie Meloni, ki je po anketah vodila. Danes, ko to pišem, je omenjena gospa prepričljivo zmagala in po šoku na Švedskem prizadejala tako imenovani levici še drugi kroše. Ali ni to žalitev za nas, da se vse na desni, pa naj bo to zavzemanje za državo, za družino, za nacionalnost, za imenovanje žensk z žensko, moškega z moškim, za krščanstvo, za Boga, za to, da nismo starš ena in starš 2, namiguje, nekje kar močno sugerira, da je vse to fašizem?
Naj jaz potem rečem za SD, da je postkomunistična stranka? In to opletanje s fašizmom je preseglo vse meje zdravega razuma. To se mora končati, čeprav se bojim, da če bi bila pri nas vojna, bi bilo enako kot pred 80 leti: bratomorna vojna bi bila. Po jeziku na Twitterju vidim, da nekateri živijo ali pa želijo živeti v vojnem času. Da je Evropa daleč od tistega, kar pričakujemo, je pokazala ena izjav Ursule von der Leyen, ki se je na neokusen način vključila v italijanske volitve: primerjala je z Madžarsko in Poljsko, če bo izvoljena desna opcija.

Evropa ni pravljica, ampak garanje, to pa zahteva sodelovanje

Čakajte malo, kam smo padli. Če v 21. stoletju levi in desni ne znajo sodelovati, potem naj gre v tri krasne vse skupaj. Evropa ni premislila, zato je delala številne napake pri migrantih. Ni znala ločiti beguncev od migrantov. In ja, problem ima Evropa, saj se tisti, ki imajo brutalno popačeno idejo o Evropi, niso sposobni prilagajati.
Evropa še zdaleč ni med in mleko. Evropa je garanje za vsakdanji kruh, tekanje za časom, da ga znaš porazdeliti med dejavnosti, ki si jih je sodobni človek zadal. Evropa je ujetnik kapitalizma, saj vsakdo mora imeti več. Da je treba veliko truda in odrekanja, da prideš do prvega stanovanja, otroka, družine. Na kakšne čeri Evrope, ki mu ne more dati drugega, razen svobode, trči migrant, si je težko predstavljati. Vsaka država je pri tej zakonodaji drugačna.
Švedska je bila bolj odprta, a se jim ta politika priseljevanja ni izšla. Italija, država, ki ima dnevno številne prebežnike, ne more krotiti niti svojih domačih problemov, pa so tu problemi, povezani z vsemi temi ljudmi. Verjamem, da vsi nimajo iskrenih namenov. Koliko je teh, ki še sami ne vedo, zakaj točno so šli iz države. Kje so številni zdravniki, menedžerji, inženirji, ki so jih v času Merklove odprti čakali marsikje?

Jedrna Evropa propada, ker se odmika od katolištva ustanoviteljev

Zakaj Evropa ne rešuje težav na izvoru? Je ta svet, v katerem živimo, postal res tako zakompliciran in težak? Zaradi tako drugačnega pogleda na reševanje težav je danes tudi tako velik razkol med levo in desno opcijo v Evropi. Ker bi levi delili, še preden bi ustvarili, desni pa ne. In če nasprotuješ, če si drugačen, si fašist … Tako ne gre več … Evrope kot birokracije bi bilo treba manj, več bi bilo treba učinkovitosti … Zadnji in najbolj banalen primer je, da potrebujemo še dodatna leta, da pridemo do izenačenja letnih časov. Da ne bomo več obračali ure nazaj in naprej. To pokaže vso njeno odzivnost in učinkovitost.
Jedrna Evropa propada prav zaradi odmika od katolištva, na katerega temeljih je bila ustanovljena po drugi svetovni vojni. Zanima me mnenje očetov ustanoviteljev, kako bi ocenili ta silen razvoj in hkrati tudi blodnje, zablode, kakršnim se je predajal že Rim. Kako je Rim končal, se ve. Kako bo zdajšnji svet, kjer redke države kljubujejo in vztrajajo na temeljih, kateri so mi bližji, ne vem.

Stavkajoči na RTV niso navedli konkretnih primerov pritiska nase

Na dan stavke na RTV sem pogledal celoten osrednji dnevnik nacionalke. Res ga kdaj samo preletim, že dolgo ga pa nisem gledal v celoti. In želim si, da bi večkrat stavkali. Voditelj ga je naredil gledljivega. Svež, neobremenjen obraz, brez gestikulacij, namigovanj, brez cinizma: normalen, gledljiv dnevnik. Skušal sem poiskati napake glede neobjektivnosti, pa sta bili predstavljeni obe strani enako. Brez cenzure. Vsak na svojem bregu, pa vendar gledljivo, dopadljivo, predvsem pa vabljivo za naprej.
Dragi stavkajoči, ne podpiram vas. Ker do sedaj niste konkretno navedli enega samega primer pritiskov, ki da ste jih deležni. Ker težnje po prevzemu RTV niso več normalne, temveč se je marsikomu zelo zatemnilo v glavi. Kaj naj vsi, ki smo delavska srenja, gremo stavkat proti direktorju, ki nam leta in leta zagotavlja posel, daje plače, skrbi za našo finančno in širšo stabilnost? Naj mu predamo zahteve, da nima pojma o poslu, v katerem je 20 in več let? Kje ste bili z stavkami, ko je RTV vodila SD? Kocjančič, Pikalo in drugi? Kje ste bili takrat in niste vpili o avtonomiji itd. RTV je bil dolgo časa del problema, ne rešitve. In vsakič, vsakič, ko nam vlada desnosredinska opcija, se jim odpelje in vidijo agendo fašizma vsepovsod.
Včasih se res vprašam, ali ti ljudje, ki tako lahkotno govorijo in enačijo vse s fašizmom, res verjamejo temu, kar izrečejo, ali je slast po gledljivosti, pozornosti, dobrikanju tako velika in nezamenljiva? Danes je milijon portalov, pa naj jih bo še milijon, če ste tako dobri in vas je tako zelo veliko, sponzorji, predvsem ljudje vas čakajo … Naj spremljajo portale, podcaste, karkoli, če ste najboljši, prosim, začnite. Pojdite na trg in se prodajte.
Preprosto je: tisti, ki ne verjame temu, da se gre brutalno in na nož v prevzem RTV, živi v oblakih. In ko vidim, katera civilna družba naj bi bila potem glavna na RTV, si rečem: Naj zadnji ugasne luč.
Želim si normalne Slovenije, kjer bi desni in levi živeli v slogi in bi menjava oblasti potekala normalno. Brez plesa, ki bi imel drag račun. Samo to … Hvala …