Začela se je NT konferenca

NT konferenca je največja slovenska poslovna in tehnološka konferenca, na kateri se razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in odločevalci letno seznanjajo z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami. Vsako leto postreže s predavanji vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov s področja iIT, poleg klasičnih predavanj pa med drugim potekajo tudi delavnice in predavanja tipa “ask the expert”, kjer strokovnjaki Microsoft Services in partnerji odgovarjajo na strokovna vprašanja glede Microsoftovih rešitev in tehnologij.

Na NT konferenci ne gre le za izobraževanje in predavanja, temveč tudi za druženje in izmenjavo izkušenj vrhunskih strokovnjakov IT. Družabni dogodki, priložnosti za osebne pogovore in poglobljene delavnice odpirajo pot za iskanje inovativnih rešitev na številne izzive, s katerimi se srečujemo v teh negotovih razmerah. NT konferenca tako ni le Microsoftov dogodek, temveč dogodek celotne informacijske panoge in zbor najbolj inovativnih in strokovnih posameznikov.

NT konferenca 2010 je že petnajsta po vrsti in bo med 24. in 27. 5. 2010kongresnem centru Hotelov Bernardin v Portorožu postregla z najnovejšimi tehnologijami in storitvami, kot so sistem Microsoft Office 2010, razvojna platforma Visual Studio 2010 in Sharepoint Server 2010. Gostje današnjega dne so tudi generalni direktor Microsofta Slovenija Matej Potokar, predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli, direktor Špice International Tone Stanovnik in predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević. Program jubilejne NT konference 2010 je letos še pestrejši kot kdajkoli prej in je sestavljen iz vsebinskih sklopov kot so temeljna infrastruktura za boljše poslovne rezultate, povečevanje uporabniške storilnosti in učinkovitosti, učinkovit razvoj aplikacij in njihova optimizacija, nove tehnologije, računalništvo v oblaku (Cloud computing) in on-line storitve in mehke veščine.

Osrednja tema letošnje NT konference je sistem Microsoft Office 2010 in druge rešitve, storitve, izdelki in tehnologije, ki omogočajo dostop do informacij in podatkov kjerkoli in kadarkoli. Nove tehnologije in storitve prinašajo vrhunske rešitve za povečanje storilnosti na osebnih računalnikih, mobilnih telefonih in brskalnikih, glavni igralci jubilejne, 15. NT konference pa so agenti, ki jim pravimo NT Officerji. Slavno trojko, ki jo sestavljajo Web, Desktop in Phone Officer, bo možno prepoznati kjerkoli in kadarkoli, saj jim njihove sposobnosti omogočajo, da so tam, kjer in kadar se jih potrebuje.

Letos prvič se je medijskim sponzorjem NT konference pridružila Slovenska tiskovna agencija. Od začetka meseca maja pa do izteka konference bo tako na spletnem mestu www.sta.si poseben podportal, na katerem bo STA objavljal novice in zgodbe, povezane z NT konferenco ter pomembne informacije v zvezi z njo.

Domača stran NT konference 2010

Foto: PhotoXpress