Avtor knjižne uspešnice, ki je v zaporu pokadil skoraj celotno Biblijo, z nami v živo

Avtor knjižne uspešnice Človek, ki je kadil Biblijo, nekdanji kriminalec in zapornik Wilhelm Buntz, nas vabi na srečanje, na katerem želi z nami podeliti svojo pretresljivo in navdihujočo življenjsko zgodbo. Srečanje bo v torek, 23. marca, ob 20. uri po Zoomu. Srečanje z njim bo brezplačno, organizira pa ga zavod Kerigma. Za prevod bo poskrbljeno.

Prijava na dogodek z Wilhelmom Buntzem: [email protected].

Veseli in hvaležni vam bomo, če lahko na izjemen dogodek povabite še razne skupine, društva, gibanja, župnije in župnijske skupine. Želimo si, da bi njegovo pretresljivo zgodbo, polno upanja, slišalo čim več ljudi. Srečanje je namenjeno vsem generacijam, tudi mladim, od birmancev navzgor.

Več o dogodku izveste tukaj.

Wilhelm pravi: Moja srčna želja pa je, da ljudem prinašam sporočila, ki so tako zelo zaznamovala moje življenje: »Nihče ne more pasti tako globoko, da ga Bog ne bi mogel znova pobrati.«

Wilhelm Buntz in droben delček njegove pretresljive zgodbe

Foto: Wilhelm Buntz, osebni arhiv

Mati ga je kmalu po rojstvu popolnoma zavrgla. Oče zaradi dela ni mogel skrbeti zanj. Odraščal je v domovih in stran od družine. Mladoletniški zapori, sodišča, pogojne kazni so bili njegov običajen življenjski ritem. Kot mladenič je ubil človeka. V zaporniški samici je iz Biblije trgal liste, vanje vstavljal tobak, jih zvijal v cigarete in kadil. Pokadil je skoraj celotno Biblijo, Sveto pismo. Nekega dne pa je, preden bi list iz Biblije uporabil za cigareto, prebral, kaj piše na njem, in besede so ga zadele naravnost v srce. Popolnoma so mu spremenile življenje. V  njegovo življenje so posvetile kot najmočnejši reflektor.

Več o knjigi in njeni vsebini lahko preberete tukaj.