Vsi smo Karba = Vsi smo Štefančič

 

 

dr. Stane Granda / Arhiv Reporter
Zgodba o RTV in Marcelu Štefančiču postaja kronski dokaz naporov za njeno levičarsko privatizacijo. Nesrečni voditelj oddaje, ki je ne bi nihče v resnici pogrešal, saj je preveč ideološko prozorna, ne vidi, da prevzema vlogo Ivana Galeta pri petkovih biciklistih.

Večina se nas spominja poizkusa Dejana Karbe, da bi uničil čast in dobro ime kardinala dr. Franca Rodeta. Časnik Delo je njegovo zgodbo o njem objavil na naslovnici. Za veliko laž se niso nikoli opravičili. Niti po tistem ne, ko je kvalificirani inštitut iz Münchna na podlagi analize DNK uradno zanikal Karbove trditve. Novinarji so velikega manipulatorja jemali v zaščito z geslom: »Vsi smo Karba!«

Zavzeli so se za Štefančiča kot pred leti za Dejana Karbo

Dejansko je stal za tem eden številnih obračunov z Cerkvijo. Ni slučajno, da so novinarja kasneje materialno reševali slovenski komunisti, ki zvesto sledijo Kučanu: »Najprej diskvalifikacija, nato likvidacija!« Ti nam bodo sedaj vladali. Ljudje, katerih oblast sloni na laži, poneverjanju dejstev, sejanju strahu in množičnih prikritih pobojih. Ukrajina jih znova potrjuje in razgalja. Tudi in predvsem zato so proti temu, da bi ji pomagali.
Novinarska zaščita Karbe je na las podobna boju za Marcela Štefančiča in njegovo oddajo na RTVS. Tako v prvem kot drugem primeru ne gre za poklicno ali stanovsko solidarnost, ki bi jo lahko razumeli, če že ne podprli, ampak za njeno zlorabo v ideološke namene. Poklicne solidarnosti dejanski voditelji RTVS ne poznajo. Zlasti jih motijo ljudje z akademskimi naslovi, posebno če ne tulijo v isti rog z njimi. Spomnimo se samo, kaj so naredili z dr. Valentinom Arehom, ki ima povrhu še mednarodne televizijske izkušnje. Po njem so planili kot hijene. Dr. Rosvito Pesek bi že zdavnaj zamenjali, če bi imeli alternativo zanjo. Nič čudnega, če vemo, da številni vodilni ideološki novinarji nimajo univerzitetne diplome.

Ni dovolj, da Marcel Štefančič le odlično pozna film

Marcel Štefančič si je v določenih, vendar zelo ozkih krogih nedvomno ustvaril renome. Ni samo izjemno delaven, ampak menda tudi vrhunski poznavalec filma. Govoriti, da je ikona RTVS, njen najbolj prepoznaven voditelj, pa je izjemno samoponiževanje RTVS- revolucionarjev. Ste res tako slabi, da imate za boljšega od sebe nekoga, ki se razume na film in samo na film, na drugo pa malo ali nič? Luknje v znanju in še bolj razumevanju sogovornika prikriva z obnašanjem, ki spominja ne kakšno predvojno farovško kuharico ali kardeljanskega partijskega sekretarja. Gostobesednost in vpadanje v besedo na meji ironiziranja sogovornika z besedo ali mimiko, je njegovo učinkovito pokrivalo intelektualnega brezna. Je tipičen produkt usmerjenega izobraževanja. Politični aktivist najnižje vrste je dejansko sramota za nacionalko. Če bi bil tako dober, kot misli o sebi, bi ga POP TV že zdavnaj prevzel. Pa ga ne vzamejo, če jim plača svoje oddaje. Vedo, da ni problematično njegovo levičarstvo, ampak antiintelektualno blefiranje.

Za Marcelom Štefančičem nekateri skrivajo željo po popolni podreditvi hiše svojim ideološkim pogledom

Vsakdo se ima pravico boriti za svoj kos kruha. Tudi Marcel Štefančič. Bolj ko nestrpno govorjenje, v katerem ga prekaša edino Milan Kučan, je moteče obnašanje, način vodenja oddaj, nizke in skrajno primitivne ter prozorno lažnive politične provokacije, spremljajoče žalitve, predvsem intelektualne puhlice, za kakršne na nacionalki, razen v humorističnih oddajah, ne bi smelo biti prostora.
Zgodba o RTV in Štefančiču postaja kronski dokaz naporov za njeno levičarsko privatizacijo. Nesrečni voditelj oddaje, ki je ne bi nihče v resnici pogrešal, saj je preveč ideološko prozorna, ne vidi, da prevzema vlogo Ivana Galeta pri petkovih biciklistih. Za njim revolucionarji á la Bergant skrivajo svojo željo po popolni podreditvi hiše svojim ideološkim in oblastnim pogledom. V resnici mu zavidajo status in položaj, kar sami odkrito priznavajo. Ko bodo dosegli svoj cilj, tudi na njegov račun, ga bodo zavrgli. Od poprejšnjih kraj družbenega premoženja se privatizacija RTVS razlikuje zgolj v tem, da jo bomo morali tudi naprej finančno podpirati.