Vnema se strašen predvolilni boj, ne boj, mesarsko klanje

Inštitut 8. marec utegne vplivati na volitve neprimerno močneje kot starčevski izpadi Kučana v Dražgošah, saj je sposoben genialno manipulirati z mladimi volivci na družbenih omrežjih, jih množično zvabiti na volišča in seveda poučiti, koga naj volijo. (Vir: Twitter)

Ljubi Slovenci, edina alternativa, ki vodi Slovenijo iz tranzicijske mlakuže, je množična udeležba na letošnjih volitvah ter izrekanje proti levičarskemu parazitstvu, a za napredek naše države, kar zagotavljajo desnosredinske stranke. Močno je treba zmanjšati vpliv sindikatov in nevladnih organizacij, ki so podaljšana roka politične levice.

Do državnozborskih volitev je še tri mesece pa pol in uradna volilna kampanja se še ni začela. Kljub temu agencije za merjenje, oprostite, ustvarjanje javnega mnenja delajo s polno paro. Begajo in zavajajo slovenske volivce ter se poigravajo s političnimi strankami, vodilni mediji pa njihove izsledke trobijo z vso resnostjo. Vse to počnejo za denar in brez sramu, čeprav so se strokovne ugotovitve že ničkolikokrat izkazale za šloganje. Alenka Bratušek, ki ji resnične ali izmišljene številke niso tuje, s svojo stranko natančno odšteva dneve do volitev. Spotoma nam dnevno pošilja lažne novice in grožnje.

To, kar delajo pri SAB predrzno in primitivno, v agencijah za merjenje javnega mnenja delajo prekanjeno z natančno preštudiranimi sugestivnimi vprašanji.

Vesel(ica) z Golobom na strehi

Tomaž Vesel poskrbite, da drugi tir ne postane vir financiranja volilnih kampanj za naslednjih 45 let

Predpredvolilno zborovanje v Kinu Šiška. Zvezda večera je bil Robert Golob, ki še ne ve, na katerega od dveh stolov mu bo dano sesti letos. Bo še naprej za vrtoglavo plačo in nagrade prodajal državno elektriko paradržavnim elektrogospodarskim družbam ali bi svoj ranjeni ponos zdravil na mestu ministrskega predsednika in s tega stola ukrenil vse potrebno za dokončno privatizacijo prodajalca elektrike iz NEK? V to igro se je vpletlo tudi sodišče v Krškem, ki noče razsoditi o direktorju GEN-I in z opustitvijo dolžnega ravnanja Golobovi jati omogoča čas za »pospravljanje«.

Gospa sodnica Pavlina Čepin, prisrčna hvala za razumevanje težkega položaja, v katerem se je ob koncu mandata znašel novi obraz slovenske levice.

Med vpadljivimi gosti na predvolilni veselici ne smemo spregledati Tomaža Vesela, predsednika Računskega sodišča. To je nekaj nepojmljivega za parlamentarno demokracijo kjerkoli v svetu, še zlasti pa v EZ! Predsednik neodvisne inštitucije, kar naj bi Računsko sodišče bilo, navzoč na predvolilni veselici, kjer sodržavljane obkladajo s fašisti. Kako se je med »enakega perja ptiči« znašel Tone Krkovič, ostaja velika uganka. Kot da ne bi bilo dovolj, da so mu, ključnemu osamosvojitelju, sodišča jemala dobro ime. Zdaj si dobro ime zapravlja kar sam.

Politični teater absurda: agencije merijo priljubljenost neobstoječe Golobove politične stranke in jo potisnejo med vodilne.

Dražgoše

Dolga senca Dražgoš

Poraz in pobeg partizanov ter tragedija domačinov ob maščevanju okupatorja so neizpodbitna  zgodovinska dejstva. Ničesar se ne da spremeniti za nazaj in vsak trud hagiografov NOB je zaman; resnica zmaguje.

Nekulturno in nespoštljivo je na kosteh vaščanov Dražgoš, ki so jih leta 1976 izkopali iz posvečene zemlje in zmetali v skupinsko grobnico, vsak januar uprizarjati politične mitinge. Letošnja spominska slovesnost se je zaradi volilnega leta in ostarelega ter zagrenjenega govornika Milana Kučana sprevrgla v predvolilno zborovanje z okultnimi prvinami. Grozili so fašistom, ki jih vidijo in čutijo samo oni, kar pa še ne pomeni, da jih ne bi mogli najti in likvidirati. Nič novega pod soncem.

Poznavalci vedo povedati, da so v Dražgošah preštevali udeležence, in kar je letošnja posebnost, tudi leve oportuniste. Med udeleženci nikakor ni mogel niti smel manjkati ljubljanski župan Zoran Janković. Čeprav občina Železniki in MO Ljubljana nista pobrateni, Janković, eden redkih med župani, redno prihaja v Dražgoše. Morda je vzrok za njegovo zaobljubo za romanja pod Jelovico v oprostilnih sodbah in vnaprejšnji samohvali o samoumevnih sodnih zmagah.

Inštitut 8. marec utegne vplivati na volitve neprimerno močneje kot starčevski izpadi Kučana v Dražgošah

Ne po julijanskem ne po gregorijanskem koledarju dneva AFŽ ne praznujemo januarja. Ta ugotovitev ne zmanjšuje pomena nedavne napovedi delovanja Inštituta 8. marec v predvolilnem času. Inštitut s svojo predsednico Niko Kovač utegne vplivati na volitve neprimerno močneje kot starčevski izpadi Kučana v Dražgošah. Če kdo dvomi o tem, naj se samo spomni na odlično kampanjo pred referendumom o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah. Inštitut 8. marec je sposoben genialno manipulirati z mladimi volivci na družbenih omrežjih, jih množično zvabiti na volišča in seveda poučiti, koga naj volijo. Julija lani je bil osmoljenec predvsem minister Vizjak, letos aprila utegnejo brez primerne strategije in načina nagovarjanja mladih volivcev postati osmoljenke vse desnosredinske stranke. Bati se je, da jim časa že zmanjkuje.

Šketa klečeplazi v Moskvi, kar je nož v hrbet slovenski in evropski demokraciji in človekovim pravicam

Geopolitično drsenje Slovenije

Slovensko in rusko pravosodje imata številne in tesne stike: pogovori, izmenjava izkušenj in podpisovanje protokolov o sodelovanju na najvišjem nivoju. Ob tem je treba pripomniti, da so stiki s pravosodjem jedrnih držav povsem zanemarjeni, čeprav bi bili še kako pomembni za izhod iz totalitarnih in tranzicijskih časov, iz katerih se slovensko pravosodje noče niti ne more izviti.

Generalni državni tožilec Drago Šketa se ni dal dvakrat prositi in je takoj, ne da bi obvestil slovenski politični vrh, poromal v Moskvo k Putinu v kar se da neugodnem političnem trenutku. Rusija in Nato imata usodne in občutljive pogovore o vojni in miru, Šketa pa medtem klečeplazi v Moskvi, kar je nož v hrbet slovenski in evropski demokraciji in človekovim pravicam.

Mediji so razkrili, da je v Moskvo odpotoval tudi Drago Kos. Verjetno zato, ker nič ne sme presenetiti nesrečnikov, ki so za krajši čas odrinjeni od absolutne oblasti. Med pripravami na volitve so tako morda pomislili tudi na morebitno pomoč moskovskih strokovnjakov za volitve. Če mešajo štrene v ZDA, jim bo Slovenija mala malica. Smo že pozabili, kako je bilo septembra 2019, ko sta se z ruskim političnim vrhom slučajno srečala Šarec in Janković. Ker je tedaj predsednik slovenske vlade ministriral ljubljanskemu županu, se kar samo ponuja ugibanje, da bo tokrat Šketa ministriral Kosu.

Delati v korist, ne v škodo družbe, za to gre

V predvolilni kampanji nas čaka še eno presenečenje, ki sploh ne bo presenečenje. Neodvisno in strokovno pravosodje se bo z vso ihto lotilo Janše in njegovega zemljišča v Trenti. Branko Masleša bo (z diplomo in pravosodnim strokovnim izpitom ali brez teh dokumentov) tedaj verjetno že pospravljen v pokoj, njegov podmladek pa bo poskrbel, da bodo nadpovprečno sposobnega politika, kar Janez Janša nedvomno je, tik pred volitvami »sf**ali«. Tudi Erika in njene tovarišice v medijih so že pripravljene na odločilni spopad. Nobeno ravnanje jim ni prenizkotno, ko gre za oblast in denar.

Ljubi Slovenci, edina alternativa, ki vodi Slovenijo iz tranzicijske mlakuže, je množična udeležba na letošnjih volitvah ter izrekanje proti levičarskemu parazitstvu, a za napredek naše države, kar zagotavljajo desnosredinske stranke. Močno je treba zmanjšati vpliv sindikatov in nevladnih organizacij, ki so podaljšana roka politične levice.

Saj ni res, pa je: delavski sindikat je proti zvišanju neto plač, sindikat upokojencev proti zvišanju pokojnin! In skrajni čas je že, da bi za nevladnike veljalo to, kar je zapisal že apostol Pavel: »Kdor noče delati, naj tudi ne je« (2 Tes 3,10). Delati v korist, ne v škodo družbe, za to gre.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.