Vabilo: Večer pod Čavnom z Igorjem Omerzo

igor omerzaCivilna iniciativa Čaven in Mohorjeva založba Celovec vabita v torek 9. septembra ob 18h v Dom krajanov v Ajdovščini na pogovor s priljubljenim avtorjem novih knjig, ki so razburkale slovensko politiko in so jih povzemali vsi slovenski mediji

Igor Omerza je ekonomist, nekdanji visoki politik (ljubljanski podžupan, poslanec DZ) in eden najbolj odmevnih slovenskih publicistov. Kot liberalec po duši je sodeloval v procesih demokratizacije Slovenije, bil pomemben član LDS, po umiku iz politike pa se je zakopal v arhive. Njegovi izsledki polnijo časopisne stolpce, ljudje pa zelo radi prisluhnejo njegovim predavanjem, v katerih predstavlja metode o delovanju tajne policije Udbe.

Pogovor z Igorjem Omerzo bo vodil primorski zgodovinar in novinar Tino Mamić, svoja vprašanja pa mu bodo lahko postavljali tudi obiskovalci. Omerza bo tudi podpisoval knjige Od Belce do Velikovca ali kako sem vzljubil bombo, 88 stopnic do pekla in Kliči U za umor. Knjige bodo na voljo s posebnim popustom.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.