Vabilo: Rokapela

Vabilo_RoKapela

Rokapela bend vabi na slavljenje ob duhovni ritmični glasbi v soboto, 10. maja ob 20h v veliki dvorani Zavoda Friderik Irenenej Baraga v Novem mestu.

Ideja

Velika dvorana Zavoda Friderik Irenej Baraga postane prostor slavljenja Boga in ekumenskega srečevanja novomeških, dolenjskih in slovenskih kristjanov ter drugih ljudi dobre volje vseh generacij ob duhovni ritmični glasbi (DRG), taizejskih napevih, meditaciji in molitvi.

RoKapela je izraz, ki v sebi združuje meditacijo in adoracijo … Grška črka ro je del Kristusovega monograma (druga črka Kristusovega imena). Predstavlja število 100, ki v Svetem pismu pomeni popolnost, polnost in vračanje v občestvo vernih (prim. priliko o Dobrem pastirju in izgubljeni ovci). Simbolika črke ro, združena s kapelo kot bogoslužnim prostorom, priča o naših prizadevanjih – Bogu v slavo in ljudem v blagor in veselje.

V imenu RoKapela lahko zaslišimo tudi besedo rock kot glasbeno zvrst, ki slogovno opisuje duhovno ritmično glasbo – glasbo, ki se izvaja z bobni in električnimi inštrumenti, vendar brez želje po nastopaštvu, razbrzdanosti in egoizmu.