Vabilo: Rdeča maša 2014

Plakat Rdeca masa 2014_001Akademsko društvo Pravnik vas vljudno vabi k udeležbi na tradicionalni evharistični daritvi Rdeči maši za pravnike in študente prava v sredo, 15. oktobra 2014, ob 18.30 v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. Sveto mašo za pomoč in razsvetljenje pri delu ter študiju bo ob slovesnem somaševanju daroval imenovani ljubljanski nadškof in metropolit p. Stane Zore. Bogoslužje bo s svojim petjem obogatil pevski zbor Pegius.

Rdeča maša, kot sveta maša namenjena pravnikom, ki si prizadevajo za poklicno odličnost in pravičnost v svetu, je s svojo večstoletno tradicijo trdno zasidrana v ZDA in Kanadi, pa tudi v zahodnoevropskih državah. Pri nas se ob začetku akademskega leta na pobudo Akademskega društva Pravnik daruje od leta 2005. Njeno ime izhaja iz rdeče barve liturgičnih oblačil duhovnikov in predstavlja barvo pravičnosti ter Svetega Duha.

Nadalje pa vas prijazno vabimo, da se udeležite tudi predavanja g. Antona Tomažiča, pravnika in podjetnika, z naslovom “Pravniki in politiki – med načelnostjo in pragmatizmom”. Predavanje bo potekalo prav tako v sredo, 15. oktobra 2014, ob 17.00 v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva cesta 1/IV, Ljubljana. Skladno z večletno tradicijo želimo tako v sklopu predavanj, ki jih v našem društvu organiziramo pred vsakokratno Rdečo mašo, spodbuditi tudi premislek o širših družbenih in etičnih razsežnostih prava.

Več o bližnjih dogodkih in drugih dejavnostih našega društva si lahko preberete na naši spletni strani www.adp.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.