Vabilo: Prerok, jesenski termini in opis

prerok plakat predstava

Janko Krištof bo ob glasbeni spremljavi, ki jo bosta izvajala Paulos Worku in Kerstin Zirgoi, v vlogi “preroka” nastopil v naslednjih krajih:

Pet 11. 10. ob 19.00: Prevalje, farna cerkev

Ned 13.10. ob 17.00: Ljubljana – Sv. Jožef, sklep svetopisemskega maratona

Ned 20.10. ob 17.00: Cerklje na Gorenjskem, župnijski dom

Pet 25. 10. ob 19.30: Mengeš, farna dvorana

Ned 10.11. ob 16.00: Postojna, župnijski dom
ob 20.00: Strunjan, hotel Salinero (za duhovnike novomeške škofije)

Ned 17. 11.: Teharje pri Celju (ura predstave še ni znana)

Pet 22.11.: Ljubljana – Vič, dvorana Antonovega doma (ura predstave še ni znana)

Ned 24.11. ob 19.00: Ljubljana ­­– Koseze, farna dvorana

Izbrana svetopisemska besedila vélikih prerokov Stare zaveze nas vabijo na pot s skrivnostnim Bogom, ki se je razodeval po svojih glasnikih pred davnimi časi. Živo pripoved teh besedil spremljajo zvoki, šumi in melodije in hkrati podkrepijo njihovo sporočilo, ki želi doseči današnjega poslušalca.

Organizatorji: Rafaelova družba, Dramsko društvo Neptun, JZ Polhograjska graščina

—————-

Prispevek J. Rihar, Prerok med smetarji, turisti in zdravniki … v prilogi Družine Kažipot:

Po uspešnih odrskih postavitvah besedil bl. Antona Martina Slomška, Prešerna, Karla de Foucaulda in drugih se je koroški duhovnik in dekan Janko Krištof skupaj z režiserjem Alexandrom Tolmaierjem letos lotil uprizoritve starozaveznih prerokov. Z njimi na presenetljiv način naslavlja aktualna vprašanja današnjega človeka, ki so v svojem bistvu vendarle večna. V podobah zdravnika, popotnika, raziskovalca, turista, lončarja, komunalnega delavca nam preroki govorijo o posledicah nespoštovanja postave, o tem, kaj se zgodi, če ne priznamo večjega od nas, o tem, da je človek nenehno pred izbiro, da vse uporabi v dobro ali slabo.

Z domiselno scenografijo ter bogatimi in slogovno sočnimi svetopisemskimi besedili nas predstava Prerok vabi k razmišjanju o vojnah, lakoti, brezbrižnosti, pohlepu, trgovanju z belim blagom ipd. ter o naši vlogi in moči delovanja v teh vprašanjih. Med prehajanjem od enega lika k drugemu v živo spregovori pretežno avtorska glasba Paulosa Workuja in Kerstin Zirgoi. Na trenutke ritmi in melodije postanejo kar organski del pripovedi. Predstava Prerok pokaže, kako živa in silna je božja beseda. Zaradi nje jo gre gledalec gledati vsaj več kot enkrat, kajti vsakokrat sliši in dojame nekaj novega.

Vir: Družina