Vabilo: ‘Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti.’ Le zakaj ga nihče ne vidi?

V duhu pospešitve obnove edinosti med vsemi kristjani poteka v drugi polovici januarja  molitvena osmina za edinost kristjanov, ki letos poteka pod geslom Mar je Kristus razdeljen? (1Kor 1,13). Novoustanovljeni Inštitut Stanka Janežiča za ekumensko teologijo in medreligijski dialog Teološke fakultete UL pripravlja okroglo mizo z naslovom ‘Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti.’ Le zakaj ga nihče ne vidi?

Okrogla miza se bo posvetila ključnim temam, s katerimi se srečujejo danes vse krščanske skupnosti. Teme, kot so odnosi med krščanskimi skupnostmi, oznanjevanje evangelija, pričevanje, dialog z neverujočimi in t.i. velike teme modernega sveta (ekologija, globalizem, ekonomija, tehnologija ipd.), so teme, ki prikažejo enotnost med kristjani in nakazujejo možne smeri bodočega zbliževanja in skupnega delovanja. V želji, da bi na okrogli mizi sodelovalo čim večje število predstavnikov krščanskih skupnosti, vas v imenu Inštituta vljudno vabimo, da se okrogle mize udeležite.

Sodelovali bodo: Milada Kalezić (pravoslavci), Violeta Vladimira Mesarič Jazbinšek (evangeličani), Jelena Ostojić Jović (adventisti), Randy Bell (baptisti), Edvard Kovač (katoliki).

Okrogla miza bo potekala v četrtek, 23. 1. 2014 ob 19.00 v Slomškovi avli Maribor, Slomškov trg 20.

Na dogodek in druženje po okrogli mizi so vabljeni tudi vaši prijatelji in člani vaše skupnosti.

teof_sl1_V2