Vabilo: Moja evropska zgodba

140214_Moja_evr_zgodba_SGVabljeni na seminar/pogovorni večer z naslovom Moja evropska zgodba, ki bo v Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu (Trg svobode 5) v petek, 14. 2. 2014, ob 17.00.

Socialna akademija kot partnerska organizacija v okviru evropskega projekta ILEAC (Medgeneracijsko učenje za evropsko dejavno državljanskost) prireja brezplačni seminar/pogovorni večer, na katerem se bomo posvetili zgodbam, ki jih je pisalo življenje v Evropi nekoč in danes.

Uvodna govorca, evropska poslanka dr. Romana Jordan in Ivan Gačnik, predsednik Kolpingove družine Stari trg, bosta vsak s svojo »evropsko zgodbo« spodbudila vse navzoče, da povejo, kaj je združevanje Evrope prineslo njim osebno (v zasebnem in poklicnem življenju) in okolju, v katerem bivajo. Posebej nas bo zanimalo, kako različne generacije dojemajo Evropo in Evropsko unijo nekoč in danes: kakšni so spomini na čas pred pridružitvijo Slovenije EU-ju, katere priložnosti nam EU ponuja, kako nas ovira in katere morebitne grožnje so povezano s tem. Pogovor bo povezoval Mario Plešej, sodelavec Socialne akademije, in pomočniki.

Razgovori bodo po uvodni besedi potekali v manjših diskusijskih skupinah, v katerih boste lahko dejavno sodelovali. Dodatne informacije so na voljo na povezavi.

Poleg tega vas vabimo, da z nami delite svoje razmišljanje oz. svojo »evropsko zgodbo«. Zapišite jo pod naslovom »Moja Evropska zgodba« in jo pošljite na naslov [email protected]. Najboljša zgodba bo nagrajena z brezplačno udeležbo na mednarodni konferenci v Torinu. Več o literarnem natečaju je na voljo tukaj.

Socialna akademija