Vabilo: Informativni dnevi na Teološki fakulteti (VIDEO)

Notranjost_Vabimo Vas na Informativne dneve na Teološki fakulteti UL v Mariboru, ki bodo v petek, 14. 2. ter v soboto, 15. 2.

Na Enoti teološke fakultete v Mariboru lahko študirate na različnih programih.

Na prvi stopnji lahko vpišete univerzitetni enopredmetni program Teološke in religijske študije, ki traja 3 leta in ga v celoti izvaja Teološka fakulteta. Ta program je usmerjen v drugostopenjski študij in omogoča lahke prestope v kateri koli humanistični študij magistrske stopnje. Program je zasnovan široko in vključuje ne samo dobro poznavanje biblične in prvokrščanske literature, kar je odlična podlaga za študij književnosti in zgodovino umetnosti, ampak tudi samo zgodovino, filozofijo, psihologijo in sociologijo, kar omogoča široko izbiro nadaljnjega študija. Na prvi stopnji lahko vpišete tudi univerzitetni dvopredmetni študijski program Teološke študije, ki traja 3 leta in ga izvajamo skupaj s Filozofsko fakulteto ter Fakulteto za naravoslovje in matematiko UM. Teologijo lahko študirate v povezavi s slovenskim, angleškim, nemškim ter madžarskim jezikom s književnostjo, s filozofijo, geografijo, sociologijo, zgodovino, pedagogiko, biologijo, fiziko, kemijo, matematiko, računalništvom in tehniko. Po končanem študiju na prvi stopnji lahko študij nadaljujete na drugi stopnji, pri čemer lahko izbirate med programoma Religiologija in etika ter Zakonske in družinske študije.

Študij na Teološki fakulteti zagotavlja kakovostno in široko interdisciplinarno izobrazbo, primerno za tiste, ki iščejo odgovore na širša duhovna, verska, kulturna in družbena vprašanja sodobnega človeka.

Zakaj študirati teologijo v Mariboru?

Maribor je mesto z bogato tradicijo teološkega študija. Škof Slomšek je po prenosu sedeža škofije v Maribor leta 1859 še isto leto ustanovil prvo visoko bogoslovno šolo na Slovenskem. Hkrati je osnoval tudi knjižnico, ki še danes predstavlja neprecenljiv zaklad za študij zgodovine, teologije in drugih znanosti. Maribor ima dolgo tradicijo intelektualnega središča, ki je bilo odprto za dialog in povezovanje različnih idej. Enota teološke fakultete v Mariboru se lahko pohvali z odličnimi študijskimi pogoji v moderni zgradbi Andreanuma, kjer so dobro opremljene učilnice in kabineti. Imamo zelo dobro založeno knjižnico, predvsem pa navdušene predavatelje, ki želijo študente čim bolj podpreti pri njihovem napredovanju. Majhne skupine, v katerih se lažje razvijejo intenzivni odnosi, so tudi prednost študija na naši Enoti. Nenazadnje je Maribor tudi mesto kulture in športa. Študentom so na dosegu roke tako gledališče, opera in balet, ki se ponašajo z vrhunskimi predstavami, kot športni stadion, kopališča, telovadnice in smučišča na Pohorju. Maribor je v resnici zeleno mesto, obkroženo s Pohorjem in kalvarijskimi vinogradi, ter prepleteno s številnimi parki.

Študij na Teološki fakulteti študente vodi k temeljni etični naravnanosti in spoštovanju sočloveka.

Več info na spletni strani teolog.si

Oglejte si še predstavitveni video: