Vabilo: Friedmanov dan 2014

Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.

Svetilnik, društvo za promocijo svobode vabi v četrtek, 31. julij 2014 od 18h do 22h na Friedmanov dan 2014, v PikniAS, Ulica Andreja Bitenca 189, Ljubljana (zemljevid, lokacija je primerna tako za majhne otroke kot za domače živali).

Kako do lokacije?
Mestni avtobus št. 5: 20 minut vožnje iz centra Ljubljane, nato 10 min hoje od končne postaje.
Avto: 12 minut (6.8 km) vožnje iz centra Ljubljane.

Revija The Economist je dr. Friedmana označila za največjega ekonomista druge polovice 20. stoletja, medtem ko ga je revija The Fortune imenovala celo za največjega ekonomista 20. stoletja.

Ob 102. obletnici rojstva enega največjih borcev za svobodo in nobelovca za ekonomijo dr. Miltona Friedmana bomo organizirali dogodek, ki se bo odvijal 31.7.2014 na obrobju Ljubljane. Slavnostni govorec dogodka bo dr. Anže Burger, docent na katedri za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Za vroče poletne dni primerno bomo organizirali sproščeno druženje, kjer ne bo manjkala odlična hrana z žara, mrzla pijača, odbojka na mivki in prijetna glasba, ob kateri bomo poklepetali o življenju, delu in idejah dr. Miltona Friedmana ter o tem, kaj bi nam Slovencem dr. Friedman svetoval narediti, da bi uživali več svobode in blaginje.

Svetilnikov dogodek ob Friedmanovem dnevu 2014 je eden izmed 117 dogodkov, ki bodo na ta dan potekali po celem svetu v sodelovanju s The Friedman Foundation for Educational Choice.

Vstop je prost, registracija je zaželena.