Vabilo: Dogodki v Domu sv. Jožef

Metka in Julka_m1.) Pogovorni večer s Tomom Križnarjem

Pogovor z velikim humanitarnim delavcem in borcem za pravice afriških plemen

četrtek, 2. oktobra 2014, ob 19. uri
Gost večera: Tomo Križnar

2.) Sklop delavnic ”Pomagajmo si živeti”

Delavnica nudenja pomoči bolnikom na domu, po preboleli možganski kapi.
Možganska kap je bolezen, pri kateri del možganov zaradi različnih razlogov ni več pravilno prekrvavljen. Človek, ki utrpi možgansko kap sicer lahko s pravilno rehabilitacijo doseže povrnitev marsikatere funkcije, vendar to ni pravilo. Predvsem je pomembno, da se s prizadetostjo nauči živeti tako on, kot tudi bližnji. Na izobraževanju bomo govorili o tem, kako si olajšati bivanje, prilagoditi okolje, spoznali nekatere terapevtske pristope in vaje s katerimi lahko pomagate bližnjim.
Sreda, 8. oktobra 2014, ob 17. uri
Voditeljici: Darja Pungartnik, fizioterapevtka in Sara Črepinšek, delovna terapevtka

3.) Pogovori o življenju in smrti

Redna srečanja, kjer se bomo pogovarjali predvsem o življenju ter o vsem, kar nas bistveno zaznamuje in nas pogosto spravlja v stisko, pa o tem tako redko odkrito govorimo: o bolezni, o starosti in o smrti. Naša osebna izkustva so zelo dragocena in je vredno, da si jih izmenjamo. To nam lahko pomaga spoznati, da je tudi vse težko, kar doživljamo, za nas velika priložnost za osebno rast. Ob tem se nam pojavlja temeljno vprašanje: Kaj za nas pomeni smrt? Pogovori so namenjeni vsem, ne glede na starost, izobrazbo in poklic. Tu ni učiteljev in učencev, ampak smo vsi učenci v veliki šoli življenja. Pomembno je samo, da ustvarimo vzdušje, v katerem se lahko odkrito pogovarjamo.
Srečanja bodo ob ponedeljkih, vsakih štirinajst dni.
Oktobrski termini:
– ponedeljek, 13. in ponedeljek, 27. oktobra 2014, ob 17. uri
Voditeljici pogovorov: Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med.

4.) Tečaj za bralce beril

Vsakoletna večerna ali dopoldanska srečanja za oblikovanje bralcev Božje besede s prof. Jožetom Faganelom, direktorjem Celjske Mohorjeve in lektorjem v Tržaškem gledališču, so stalnica v Domu sv. Jožef.
Torek, 14. oktobra 2014, ob 19. uri, v Jožefovi dvorani
Voditelj: prof. Jože Faganel

5.) Reševanje krize smisla sodobnega človeka

Reševanje krize smisla sodobnega človeka, osnove logoterapije. Predstavitev knjižnega prvenca doc. dr. Sebastijana Kristoviča v sodelovanju Mohorjeve družbe Celje.
Sreda, 15. oktobra 2014, ob 19. uri
Predavatelj: doc. dr. Sebastijan Kristovič