Ustvarjanje nadomestnih morilcev v posmeh vladavini prava

Milku Noviču in Notre-Dame je petelin prezgodaj zapelKdaj bodo dvakrat pravnomočno oproščenemu dr. Milku Noviču slovenski medijski psi – iskalci delcev streliva – nehali uprizarjati diskreditacijske namige in poudarjati resnico o nedolžnem človeku in bodo preiskovalci NPU raziskali, kdo je bil naročnik umora dr. Janka Jamnika decembra 2014? Na to še vedno zaman čakamo.

Po krivem je bil za umor obsojen Milko Novič in še vsaj štirje drugi tudi nedolžni ljudje

Slovensko krivično sodstvo ima na vesti vsaj pet umorov v sodnih dvoranah, ki so se v resnici zgodili, a so bili pripisani nadomestnim morilcem:

  • Martin Uhernik,
  • Peter Rotar, nadomestni morilec Ivana Krambergerja,
  • Dragica Jalševac za umor lastne hčere,
  • dr. Milko Novič in
  • Ivo Perić.

To je tragična bilanca, ki je Evropa ne pozna.

V teh primerih ne moremo govoriti o vladavini prava, ampak o vladavini proizvodnje nadomestnih morilcev, vendar ta nikogar v EZ ne moti. Motijo pa jih nedelegirani tožilci, ki so tudi v teh primerih kot podaljšana roka krivi za obsodbe nedolžnih oseb.

V tej luči so vse fraze evropske komisarke za vrednote in preglednost Vere Jourove in podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa o vladavini prava v Sloveniji posmeh resnici in pravici. Kajti v njunih očeh ne štejejo dokazi, ampak štejejo konstrukti, ki jih novinarji veselo širijo med neobveščeno šentflojansko ljudstvo in tudi medijem v EZ.

Hvala za takšno EZ, ki ni v stanju razpoznati resničnih kršiteljev vladavine prava

Slovenski novinarji vključno z STA pa so pripravljeni temu sekundirati. Naj ponovim: dvakrat pravnomočno oproščeni dr. Novič v nekaterih medijskih vrstah še vedno velja za morilca, Franc Sabljič, ki je pripravil poročilo za potrebe Novičevega sodnega procesa pa sploh nima pravno veljavne akreditacije za sodnega izvedenca. In to naj bi bila vladavina prava, kakršno zagovarjata Timmermans in Joureva. Hvala za tako izprijeno EZ, kjer bo sedaj celo spol možno izbirati. Ne smemo dopustiti, da nam zavladajo prismuknjeni in pokvarjeni birokrati. Madžari o tem že pripravljajo referendum! Bravo Orban!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.