Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se Slovenci in Evropejci v opaznem številu odločili za poslance, ki bodo zastopali vrednote človeka, družine in naroda, se zavzemali za nacionalne interese in demokratični subsidiarni in solidarnostni red. Žal so nam vsilili tudi odločanje o nedotakljivosti človeka in nasilnem prekinjanju njegovega življenja, da bi odvrnili pozornost od nerešenih problemov države in državljanov. Načrti za umor človeka oživljajo nasilne totalitarne težnje nad človekom, ki smo jih bili Slovenci deležni v bivšem režimu, kar je v nasprotju s človekovim dostojanstvom in svobodo, ki ju uči krščanstvo in ga sprejema normalna demokratična skupnost. Po krščanskih načelih se vladanje nad človekom in sploh urejevanje vseh medčloveških zadev mora vršiti po Božji volji, se pravi, Bog ostaja edini gospodar žaljenja in smrti. Človeška samovolja ima bridke posledice za človeka in družbo. Zaradi tega smo imeli Slovenci toliko žrtev, ki še danes niso dobile dostojnega zadoščenja, celo ne pokopa. Krščanski družbeni nauk nalaga vladajočim, da spoštujejo Božjo postavo ter omogočijo pravičnost in vzajemno sodelovanje. Nihče ne sme nikogar izključevati, kar so počeli samooklicani mogočneži in grobo kršili ta načela, terorizirali in iztrebljali ljudi, ki so se uprli tej njihovi nasilni podreditvi.

Slovenska oblast z vsemi sredstvi sistematično vzdržuje to komunistično laž. Vladajočih sicer ne briga socializem, čeprav ga imajo polna usta in se klanjajo njegovim krvnikom. Zlorabljajo pa demokracijo z diskreditiranjem političnih nasprotnikov, z lažjo in zavajanjem ropajo gospodarske in finančne temelje družbe za svoje okoriščanje. Gre torej v bistvu le za bolj prefinjene metode, ki pa jih ta oblast izvaja že kar v posmeh nam vsem. Vse pa ima poguben učinek za kulturni in gmotni napredek države in njenih ljudi. Bohotijo se privilegiji, spodbujata se nedelo in samovolja delomrznežev in lenuhov. Lažna sprevrženost kritizira kapitalizem, podjetništvo, konkurenco, a živi iz njih. Izkoriščajo demokratični red, ki spodbuja pridnost, zavzetost in konkurenčnost sposobnih in ustvarjalnih ljudi. Izrivajo delavne, ščitijo pa povzpetnike, povprečneže in nesposobneže ter zavirajo razvoj države na vseh njenih vitalnih temeljih: v politiki, zdravstvu, sociali, upravi itd. Demokratični sistem jim je le pretveza uveljavljanja izključevalne oblasti. Breme tega političnega narobe sveta brez strategije, konkurenčnosti in spodbujanja sposobnih hromi in uničuje gospodarstvo in njegov razvoj. Všečni politično propagandni učinki, kot so sklicevanje na OF, enakost in druge polpretekle laži, služijo le za prikrivanje te nesposobnosti, ki ne zmore realnih odločitev v dobro naroda in države.
A miti in laži polpreteklosti se vse bolj razblinjajo s pričevanji Nove slovenske zaveze, Pričevalcev, Moje zgodbe, dokumentov in študij kot Razdvojeni narod, Slovenski razkol, Lambert Ehrlich – prerok slovenskega naroda, Revolucionarno nasilje med leti 1941 – 43 na Dolenjskem in v Beli krajini, Neoprostljivo. Komunistični zločini nad ženskami in otroki na Slovenskem, TIGR se vrača iz pregnanstva in tako naprej. Dokumenti in pričevanja vse bolj jasno potrjujejo, kako so slovenski partijski veljaki po navodilu Moskve s terorjem, izključevanjem in iztrebljenjem celih skupin ljudi izkoristili narod v njegovi največji stiski okupacije za svojo oblast. Slovencem so povzročili mednarodno primerjalno največ žrtev. Macesnova gorica je slovenski Katin, revolucionarji so na različnih straneh med vojno in po njej vzeli nad 20.000 življenj. Uresničile so se Ehrlichove napovedi, da bo z revolucijo okupirani slovenski narod zdesetkan in uničen. Pomor in izselitev desettisočev izobraženih Slovencev, vosovski in udbovski teror so povzročili pohabljanje slovenskega naroda. Totalitarni prevzem Tigrovcev, Čedermacev in vseh drugih rodoljubnih Slovencev v in izven OF je ukinil demokratični red, uvedel nasilno oblast zločina, prevare in laži ter pustil travme pri žrtvah in zločincih.

Očiščenje zgodovinske zavesti in posledičnih osebnih, družinskih in narodnih travm ostaja zato ključna naloga ne le za izbrane strokovne kroge ter zavzete in resnicoljubne Slovence, pač za nas vse. Stroke, cerkve, vere, kultura in politika so dolžni delovati za ozdravitev naroda in posameznikov, da se bomo osvobodili pozunanjenega blišča, životarjenja, ujetosti v medsebojno sovražnost ter s trdnim upanjem zazrli v zdravo prihodnost Slovenije in njenih državljanov. Finančno-gospodarski vplivneži ter njihovi skrajni levičarski ali desničarski oblastni lobiji pri nas in po svetu, ki jim je interes gospodovanje nad drugimi, temu nasprotujejo, da lažje ribarijo v kalnem za svoje bogatenje. Zaradi tega sta svet in Evropa v viharnem prelomu. Volitve v EZ so potrdile, da ljudje spoznavajo, da tako ne gre več naprej. Trdo in zavzeto delo, ki so ga v volilni kampanji izpričali poslanski kandidati in stranke desnosredinske opcije, potrjuje, da se je mogoče uspeti. Kljub medijski prednosti in grobim in pritlehnim sredstvom skrajnih levičarjev – tudi z vsiljenim referendumom – so uspeli na volitvah. Ehrlichova neustrašena in delovna zavzetost nam je opora, zgled in priprošnja v teh zahtevnih časih. Slovenija potrebuje slogo kristjanov in vseh demokratov, da bo ohranila zdrave temelje, ki zagotavljajo dostojanstvo osebe in preživetje naroda. Ali ni čas, da Slovenci znova vstanemo iz miselnega in vsakega drugega suženjstva? To je mogoče v odločnem složnem sodelovanju vseh narodovih sil. V tem složnem duhu bomo lahko pokopali vse svoje rojake in jim zagotovili tudi dostojno mesto med nami, ki so si ga zaslužili s svojo borbo za svobodno Slovenijo. Darovali so življenje za dom in rod, njihov mir pokoj pa bo omogočil tudi spravo in sodelovanje med nami. Naj postane Tvoja in moja domovina dom vseh in vsakogar!