T. Strehovec, Družina: Vedno na strani družine in otrok

Naj bo podpora organizacijam, ki se zavzemajo za družino, v postnem in velikonočnem času merilo naše vere in ljubezni

V ponedeljek so družinske organizacije, združene v Koalicijo Za otroke gre!, začele zbirati podpise za razpis referenduma o spremembah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. To je logični odziv na potek sprejemanja spremembe temeljnega družinskega zakona, ki so ga koalicijski poslanci potrdili po hitrem postopku, brez javne razprave in navkljub referendumu iz leta 2012, na katerem so državljani zavrnili podoben zakon. Predlagana redefinicija zakonske zveze kot skupnost dveh oseb se na prvi pogled zdi minimalna sprememba, natančnejše branje pa pokaže, da se z redefinicijo zakonske zveze odpirajo vrata plazu različnih posledic, ki se raztezajo od posvojitev otrok v skupnosti oseb istega spola do sprememb šolskih programov in diskriminacije ter odpuščanja uslužbencev, ki se pri svojem delu ne bodo strinjali s to novo državno ideologijo.

Katoličani smo ob tem socialnem projektu slovenske politične levice pred izzivom: ali »kapitulirati« in v imenu lastnega udobja sprejeti to »kolonizacijo družine«, kot jo imenuje papež Frančišek, ali pa uporabiti tisto, kar nam daje naša ustava – pravico do demokratičnega odločanja, to je do referenduma. Zgled Jezusa Kristusa nas spodbuja, da ne smemo biti ravnodušni do države, v kateri živimo. Jezus se v evangelijih na krivice in diktaturo političnih elit ni odzval s pobegom v samoto in samougodje, temveč se jim je pogumno zoperstavil z besedo in smrtjo na križu. Zato se Jezusovo in umiranje vsakega izmed nas v letošnjem postnem času kaže kot spodbuda, da se zavzamemo za družino in s svojim aktivnim delovanjem zavrnemo t. i. teorijo spola, ki jo je papež Frančišek na nedavnem srečanju z mladimi v Neaplju označil za »napako človeškega razuma«. Omenjena napaka razuma in zmeda, ki jo vzpostavlja, je novo sekularno verovanje in lahko celo krščanska herezija, ki temelji na zavračanju prve Mojzesove knjige, ki govori o tem, da je Bog ustvaril človeka kot moškega in žensko. Namesto tega novodobna elita prek politike in medijev vsiljuje ideje o tem, naj ljudje sami izbiramo in spreminjamo svoj spol, spolno usmerjenost ter vstopamo v ideološko motivirane življenjske sloge. Obenem pa namenoma relativizirajo in zavračajo lik očeta, preko katerega se v krščanstvu razodeva božja ljubezen. Kdor nima izkustva očeta, ima oteženo ali celo onemogočeno izkustvo Boga Očeta. Zato je erozija družine, materinstva in očetovstva za kristjane vedno vprašanje vere, antropologije in teologije. Katoličani v Sloveniji in svetu se ob tem soočamo tudi z ozadjem te ideologije oz. herezije spola, ki se prek individualizma kaže v atomizaciji in privatizaciji egoističnih in narcističnih državljanov, ki zavračajo Boga, družino in otroke. S promoviranjem takšnega individualizma elite zavestno ustvarjajo svet brez otrok in prihodnosti.

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.