Svetopisemski maraton: Premislite v srcu svoje poti … (FOTO)

Branje božje besede Foto: Aleš Čerin
Branje božje besede Foto: Aleš Čerin

V Sloveniji tudi letos, od nedelje 11. okotobra do nedelje 18. oktobra, poteka neprekinjeno branje božje besede. Po 24 ur na dan se bere v Marijini kapeli v Duhovnem središču Sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani (vhod levo od glavnega cerkvenega vhoda). Branje je sicer razdeljeno v 2-urne termine, ki so jih prevzele vnaprej dogovorjene skupine bralcev, a se jim vedno lahko pridružijo tudi naključni bralci. Povabljeni! Če težko pridete do kapele, lahko branje božje besede poslušate v živo.

Po posameznih župnijah pa v 54-ih krajih po vsej Slovneniji potekajo še minimaratoni. Poiščite na seznamu, če je med njimi tudi vaš kraj in se pridružite.

Ob branju pa poteka tudi spremljevalni program. Danes, v petek, 16. oktobra, bo v Ksaverjevi dvorani Duhovnega središča Sv. Jožefa predavanje mag. Zmaga Godine, pastorja in predsednika Krščanske adventistične cerkve z naslovom “Osvoboditev iz primeža strahu”. Maraton se bo končal v nedeljo s koncertom komornega zbora DEKOR v cerkvi sv. Jožefa. Pred in po koncertu bosta bralce božje besede nagovorila evangeličanski škof mag. Geza Filo ter ljubljanski pomožni škof dr. Franc Šuštar.

Včeraj zvečer smo brali preroke Miheja, Nahuma, Habakuka, Sofonija, Ageja, Zaharija. Mene so se najbolj dotaknile te besede preroka Ageja: “In zdaj, tako govori GOSPOD nad vojskami: Premislite v srcu svoje poti: veliko sejete, a malo pospravite, jeste, a se ne nasitite, pijete, a se ne odžejate, oblačite se, a se ne ogrejete, in kdor dela za plačo, spravlja denar v luknjasto mošnjo. Tako govori GOSPOD nad vojskami: Premislite v srcu svoje poti.” Ag 1, 5-7 Res, dobro bi bilo, da jim premislim(o) …

Foto: Aleš Čerin