Šurla: “Tretja pot” Travna in Slaka

Bojan Traven in Uroš Slak iz Pogledov Slovenije v Poglede vsak teden bolj dokazujeta, da imata fiksno idejo, da sta zgodovinsko poklicana, da iz slabosti levice in nesprejemljivosti desnice naredita novo zgodbo – zgodbo o tako imenovani »tretji poti«.

/ … /

V resnici je ta tretja pot anonimna in zakrinkana kot Bojan Polak, ki je v eni od oddaj hrabro pokazal hrbet kameri in potem prikrito obtoževal, ker se pač sam s seboj ni mogel neposredno soočiti. Kaj šele z obtoževanimi. Očitno so tretja pot anonimneži, ki jih v resnici ni, samo da Traven in Slak tega še ne vesta.

/ … /

Potem, ko Travnu in Slaku ni uspelo prepričati avtorjev ideje o resetiranju Slovenije, da bi prevzeli oblast v državi v svoje roke (kar ni nič čudnega: znajo resetirati, nimajo pa novih programskih idej!), sta zdaj v veliki zadregi, kdo sploh bi znali biti akterji tretje poti. V zadnjih Pogledih sta nam tako kot izhod v sili predstavila to elito »tretje poti«: Erika Kerševana, ki tako in tako že od nekdaj ve vse. Pa Dušana Kebra, ki je tako rekoč standardna notranja oprema starih idej v novi preobleki. Tudi Matjaž Hanžek je očitno tretja pot, čeprav deluje utrujeno in nezbrano in ga je le težko povsem razumeti. A v politiki tretje poti razumljivost ni nujnost.

Potem sta nam Traven in Slak na naše veselje v oddajo pripeljala bivšega vrhunskega socialističnega sindikalista Braneta Mišiča, ki je že šestdeset let v Sloveniji, pa bi ga bilo treba v skladu z zakonom o uporabi slovenskega jezika nujno podnaslavljati. Dober ud tretje poti bi seveda bil tudi oni izdelovalec oken: s tretjo potjo skozi nova okna v lepšo prihodnost.

Več: Reporter