Šurla: Blodnje o tretji poti

Še dobro, da smo v Evropski uniji in v Natu, da smo znotraj schengenske zavese in da imamo evro. Vse to omejuje sedanje oblastnike pri tem, da bi naredili še več škode Sloveniji, kot so je v zadnjih dveh letih in pol vladavine koalicije KGB.

/ … /

V Sloveniji je danes tudi predsednik republike Danilo Türk del problema in ne del rešitve. Nimamo samo najslabšega predsednika vlade v zgodovini samostojne Slovenije, imamo tudi najslabšega predsednika republike. Po razmišljanju čisto pravega boljševika. Ko Türk govori o možnosti predčasnih volitev, ne misli resno. Sploh pa v funkciji predsednika države glede predčasnih volitev nima prav nobene pristojnosti. Bil bi že skrajni čas, da bi se tudi Türk sprijaznil z načelom parlamentarne demokraciji – da pač vlada tisti, ki zmaga na volitvah.

Predsednik Türk, ki je danes glavni eksponent Kučanove tovarišije, že išče »tretjo pot«. Pot, po kateri bi Kučanova tovarišija še naprej ostala na oblasti. To pa gotovo niso predčasne volitve. Ti ljudje bodo naredili vse, da jih ne bo. V primeru predčasnih volitev bi oblast padla v naročje liderju opozicije Janezu Janši. Na »tretji poti« iščejo mesijo, ki jih bo odrešil, a jim ga še ni uspelo najti. Vprašanje je, ali jim ga sploh bo in ali jim bodo Slovenci, ki so jih v zadnjih dveh letih in pol vladavine koalicije KGB popolnoma razdražili, še enkrat nasedli.

Ko je v državi zmanjkalo denarja, so se streznili tudi tisti najbolj naivni.

Več: Reporter