Rudy Giuliani, nekdanji newyorški župan, predstavil dokaze o volilnih prevarah

Rudy Giuliani, nekdanji newyorški župan, trdi, da imajo dokaze o volilnih prevarah.

Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani pozval medije, naj opravljajo svoje delo in poročajo, da obstajajo dokazi o volilnih prevarah, ki naj bi zadostovali za Trumpovo zmago.

Novinar Steven Ertelt na portalu LifeNews.com piše, da so nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani in odvetniki Donalda Trumpa v četrtek, 19. novembra, na novinarski konferenci sporočili, da imajo toliko dokazov o volilnih prevarah iz več zveznih držav, da bi zadostovali za Trumpovo zmago.

»Lahko dokažem, da je Trump v Pensilvaniji zmagal za tristo tisoč glasov. Lahko dokažem, da je v Michiganu zmagal za verjetnih petdeset tisoč glasov.«

Obstajajo dokazi o volilnih prevarah

Giuliani je dejal, da je v teh državah nujno treba narediti revizijo in znova prešteti glasove. Nakazal je tudi, da novo štetje v Georgiji in drugih državah ne pomeni nič, ker bodo znova šteli tudi lažne glasovnice. Izpostavil je, da so v Pensilvaniji preprečevali delo opazovalcem na voliščih in po koncu glasovanja članom komisij za štetje glasovnic, da opravijo svoje delo; prihajale so tudi vreče in kupi lažnih glasovnic, ki so jih dodali pravilno oddanim.

Po njegovih besedah so demokrati v Pensilvaniji tudi prekršili zaščitno klavzulo o enakosti s tem, da so priskrbeli na desettisoče glasovnic v liberalnih Pittsburghu in Philadelphiji, pozabili so pa na konservativni del države. Prav tako so v Detroitu v Michiganu priče pod prisego dale pisne izjave, da so videle člane volilnih odborov, ki so napeljevali ljudi, kako naj volijo, in da volivcev niso pravilno identificirali za potrditev veljavnosti glasovanja. Trdi, da je v omenjenem mestu dovolj lažnih glasovnic, da bi tudi v tej državi zmagal Trump.

Nekdanji newyorški župan je tudi pozval medije, naj opravljajo svoje delo in poročajo, da obstajajo dokazi o volilnih prevarah, ki so jih našli Trumpovi odvetniki:

»Američani imajo pravico, da to vedo. Nimate pravice, da jim prikrivate.«

Na novinarski konferenci je govorila tudi Trumpova odvetnica Sydney Powell in jasno povedala, da je volilna prevara nagnila izid volitev v prid Joeju Bidnu: »Zmaga predsednika Trumpa bo prepričljiva. To bomo dokazali. In nazaj bomo zahtevali ZDA za ljudi, ki glasujejo za svobodo,« je dodala.

Guverner Arizone bo z razglasitvijo rezultatov počakal do odločitve sodišča

Tudi guverner Arizone Doug Doucey  je povedal, da izida predsedniških volitev v tej državi ne bo priznal, dokler sodišča ne bodo odločila v vseh zadevah. To njegovo izjavo je spodbudila prav novinarska konferenca Rudyja Giulianija v New Yorku. V Arizoni je sicer po neuradnih rezultatih Biden za enajst tisoč glasov premagal Trumpa, na sodišča pa so vložene tožbe. Guverner sicer pravi, da zaupa tistim, ki štejejo glasove, ampak:

»Na sodišče so bile vložene tožbe, to je pravica, treba jih je rešiti. Ko pa bo sodišče izreklo sodbo, bom sprejel rezultat volitev.«

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.