Reporter: Odbor 2014 prižiga sveče v opomin

Odbor 2014 že tretjič v tem tednu prižiga sveče pred vrhovnim sodiščem “v opomin Branku Masleši in Vesni Žalik, da s svojo zlorabo prava in sodstva grobo kršita temeljne človekove pravice Janeza Janše in njegove družine”.

“Danes v Sloveniji pravice in resnice še ni,” je v nagovoru pred vrhovnim sodiščem povedal Aleš Primc.

Kot gosta so v odboru na shod povabili Branka Maslešo. Primc: “V svojo sredino smo povabili Maslešo, da nam pojasni svoje stališče.” Demonstranti so mu pritegnili s klici “Masleša povej!” Primc o Masleši meni: “Ni vreden, da bi bil sodnik.”

Branka Masleše ni bilo na spregled, kar je Primc komentiral z: “Pred Vrhovnim sodiščem smo izvedeli, da je Masleša navadna reva, ker ne upa ven.”

“Odločitev Masleše bo dan za dnem bolj sramotna,” pravi Alenka Slana, ki dodaja: “To ni edina stavba kjer bi mogli stati. Morali bi stati pred predsedniško palačo in varuhinjo človekovih pravic.”

“S to obsodbo so kršene tudi človekove pravice otrok, varuhinja pa niti ne trene z očmi,” meni Slana. “V tem primeru gre za zlorabo otrokovih pravic v politične namene.”

Vesna Vilčnik je povedala: “Dokler je JJ v zaporu, se krepi volja vseh nas, ki verjamemo v pravico in poštenje … Poštenje nas je pripeljalo do tega, da je naša Ljubljana zunaj lepa, znotraj pa gnila.”

Bernard Brščič je o procesu dejal: “Masleša je res pogumen sodnik. Kakšen pogum je to? Obsoditi človeka brez dokaza.” Poudarja: “Rimsko pravo pravi, da morajo biti dokazi jasni kot beli dan.”

Več lahko preberete na Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.