Ameriški misijonar Ralph Martin bo gost slovenskega združenja Možje sv. Jožefa

Slovensko združenje Možje sv. Jožefa vabi na virtualno srečanje z Američanom Ralphom Martinom z naslovom Bodo mnogi rešeni?. Srečanje bo v soboto, 24. aprila, začelo pa se bo ob 18. uri.

Ralph Martin tudi o prerokbah, ki napovedujejo težke čase očiščenja in preizkušenj

Organizatorji zaradi lažje organizacije prosijo, da se zaradi lažje organizacije udeleženci prijavijo prek obrazca na spletni strani. Udeležba na seminarju je brezplačna, če bi pa kdo želel podpreti organizacijo, pa dobi informacije o tem na njihovi spletni strani.

Voditelj bo na srečanju govoril o prerokbah, ki so bile izrečene leta 1975, 1976 in 1980. Prvo je izrekel Ralph Martin na mednarodni konferenci Katoliške karizmatične prenove v baziliki sv. Petra v Rimu, in sicer po zaključku svete maše po slavljenju, ko je nastala tišina, drugi dve pa frančiškan p. Michael Scanlan in tista iz leta 1980 je bila objavljena maja 1980 v reviji New Covenant v sklopu članka, ki sta ga napisala Kevin in Dorothy Ranaghan. Vse tri prerokbe napovedujejo težke čase očiščenja in preizkušenj in predvsem vabijo k molitvi in zaupanju Bogu.

Ralph Martin bo govoril tudi o tem, kaj je naša naloga v teh turbulentnih časih, ko je mnogo ljudi prestrašenih in zmedenih: kaj se dogaja in kakšna je rešitev.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Kdo je Ralph Martin?

Ralph Martin je predsednik misijonske organizacije Renewal Ministries in reden gost v ameriški tedenski katoliški televizijski oddaji The Choices We Face (Izzivi, s katerimi se soočamo) in na radijskih programih, ki se predvajajo po vsem svetu. Iz teologije je doktoriral na Papeški univerzi svetega Tomaža (Angelicum) v Rimu in je profesor in direktor podiplomskih teoloških programov o novi evangelizaciji v semenišču Sacred Heart v nadškofiji Detroit. Papež Benedikt XVI. ga je imenoval za svetovalca Papeškega sveta za novo evangelizacijo, imenovan je bil tudi za svetovalca izvedenca škofovske sinode o novi evangelizaciji.

Ralph Martin je avtor številnih knjig, med katerimi je najnovejša A Church in Crisis: Pathways Forward (Cerkev v krizi: pot naprej), že prej pa so izšle The Fulfillment of All Desire (Izpolnitev vseh želja), The Urgency of the New Evangelization (Nujnost nove evangelizacije) in Will Many Be Saved? (Ali bodo mnogi rešeni?). Ob izvedbi velikega evangelizacijskega dogodka V ognju Duha leta 2001 v Sloveniji je s pomočjo misijonske organizacije Renewal Ministries Katoliška karizmatična prenova izdala in prevedla tudi nekaj njegovih knjižic: Blagovest evharistije, Čudovita svoboda, Upanje – tudi zame?, Ali me Bog res ljubi?.

Ralph Martin je poročen in z ženo Anne imata šest otrok in šestnajst vnukov. Živijo v Ann Arbor v Michiganu.