Radio Ognjišče: MOL v podporo noveli o zakonski zvezi

Kot kaže, na Mestni občini Ljubljana (MOL) poleg mavrične osvetlitve gradu in razvitja mavrične zastave na pročelju magistrata pred referendumom 20. decembra načrtujejo še nekatere aktivnosti. Izvedeli smo, da naj bi tamkajšnji zaposleni prejeli poziv k skupinskemu fotografiranju v podporo noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Na odseku za odnose z javnostmi so to informacijo potrdili.

Pridobili smo elektronsko sporočilo zaposlenim na Mestni občini Ljubljana, njegova pošiljateljica je podpisana le z imenom – Jožka. Ob tem velja omeniti, da je direktorica mestne uprave Jožka Hegler.

Skupinsko fotografiranje bo zadnji dan novembra v dopoldanskem času pred magistratom. Na odseku za odnose z javnostmi so v odgovoru na naše vprašanje zapisali, da so vabljeni vsi, ki spoštujejo različnost in živijo skupaj v sožitju. Zaposleni naj bi takrat koristili odmor za malico. Pošiljateljica elektronskega sporočila zaposlenim na Mestni občini Ljubljana računa na to, da bodo stopnice premajhne za vse in da bo treba fotografirati s širokokotnim objektivom.

Pripisano sicer je, naj se zaposleni pridružijo fotografiranju, če je to skladno z njihovimi osebnimi prepričanji. A poraja se vprašanje, ali bodo tisti, ki se ne bodo odzvali, morda deležni posrednih sankcij in diskreditacij.

Zapisala Helena Škrlec. Več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.