Radio Ognjišče: Gost Gašper Rudolf

Naš gost je bil msgr Gašper Rudolf, ki ga Novogoričani in tudi drugi poznamo kot odličnega pridigarja in intelektualca. G.Rudolf ima veliko zaslug za to, da se na prostoru med policijsko postajo in igralnico v Novi gorici razteza konkatedrala Kristusa Odrešenika. Prostorna in svetla cerkev sili kvišku z vsem, kar njena notranjost ponuja. Čudovit Jarmov križev pot in pretresljiva podoba Križanega, na katerega so se verniki po besedah g. Gašperja kar nekaj časa navajali. Naš nocojšnji gost je eden najbolj markantnih primorskih duhovnikov. Ne smemo pozabiti, da je bil čas gradnje že omenjene stavbe cerkve zelo nenaklonjen. Prej je bilo treba imeti živo cerkev. In ta je po silnih birkokratskih zapletih in v največji tajnosti le prišla do parcele, na kateri se je gradnja lahko začela. Take in podobne spomine razgrinja sogovornik g. Rudolf.

Zdaj je župnik v Medani v Goriških brdih. Mnogi verniki iz Nove Gorice, vajeni dobrih pridig, hodijo v Medano in besede g. Gašperja posnamejo in s pomočjo sodobne tehnologije omogočijo, da jih slišijo tudi drugi.

Več lahko preberete in prisluhnete oddaji, ki jo vodila Mateja Subotičanec na povezavi.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.