Gašper Rudolf, prvi in dolgoletni župnik v Novi Gorici, še na mnoga leta!

Danes praznuje visok življenjski jubilej gospod Gašper Rudolf, prvi in dolgoletni župnik v Novi Gorici. V mestu sredi urbane socialistične gmote, ki je hotela imeti marsikaj, le duhovne komponente ne, je skupaj z dobrimi sodelavci ustvaril župnijsko skupnost Kristusa Odrešenika. Že dolga desetletja se nesebično razdaja v Božjo slavo in čast, danes kot upokojeni duhovnik skrbi za župnijo Medana v Brdih.

Gašper Rudolf: Rekel je … “stanovitnost”.

Uvod v mašo, evangelij Lk 21,5-19 in pridiga msgr. Gašperja Rudolfa na 33. navadno nedeljo. Posneto v Medani, 13. novembra 2016. Uredila Branka Kovšca. »S svojo stanovitnostjo si boste pridobili svoje življenje.« (Lk 21,19).

Gašper Rudolf: Kakor tista vdova

Uvod v mašo, evangelij Lk 18,1-8 in pridiga msgr. Gašperja Rudolfa na 29. navadno nedeljo. Posneto v Medani, 16. oktobra 2016. Uredila Branka Kovšca. »Povedal jim je še priliko, kako morajo vedno moliti in se … Beri dalje

Mons. Gašper Rudolf: Bogatin ni hudoben. Bogatin je tragičen.

Jezusovi priliki današnje nedelje (Lk 16,19-31) nastopata bogatin, ki se ukvarja s svojo pomembnostjo, udobjem, prijatelji, gostijami ter ubogi in povrhu še bolan berač, ki pa mu Jezus da lepo ime svojega prijatelja iz Betanije, Lazarja. Lazar pomeni ‘Bog pomaga’. Prilika se razplete po njuni smrti, ko bogatin ugotovi, da ukvarjanje samo s samim seboj in svojimi zvezami človeka onesposobi, da bi bil blizu ljudem, Lazarju še posebej, in za bližino z Bogom.

Gašper Rudolf: Marija … na začetku!

Uvod v mašo, evangelij Lk 1,39-56 in pridiga msgr. Gašperja Rudolfa na praznik Marijinega vnebovzetja. Posneto v Medani, 15. avgusta 2016. Uredila Branka Kovšca. »Elizabeta je postala polna Svetega Duha.« (Lk 1,41)