R. Čakš, Domovina: Ko Alenka Bratušek izstopi iz Alenke Bratušek

Če se vam naslov zdi le oksimoron, potem ne veste, kdo je Alenka Bratušek in je ta komentar namenjen vam. Kdo torej sploh je gospa z dolgimi nogami in tigrastimi krili, za katero ste še do nedavnega menili, da gre za Alenko Bratušek?

Sledeč splošni praksi pri iskanju tovrstnih odgovorov se je smiselno nasloniti na mnenje osrednjih medijev, katerim Slovenci oblikovanje svojih pogledov načeloma zaupamo bolj, kot bi bilo za našo splošno razgledanost koristno.

Ti so nam o Alenki Bratušek pravi čas povedali vse, kar smo o njej takrat morali vedeti.

Slovenska Kim Basinger

Izvedeli smo, da gre za pametno, sposobno, dostojanstveno damo, nekakšno žensko verzijo Janeza Drnovška, ki bo Slovenijo odločno obvarovala grozečih nevarnosti v obliki trojke, podivjanega neoliberalizma in požrešnih tujcev, slinečih se po naši družinski srebrnini.

Pri tem so bili tako prepričljivi, da njihovi karikaturi nasedla celo Alenka sama, kot je v odličnem članku na Portal + pred časom pisal Kizo.

A resničnost onkraj medijskega virtualnega sveta je, da Alenka Bratušek pravzaprav nikoli ni bila političarka Alenka Bratušek, ampak je ves čas tičala v političarki Alenki Bratušek. In iz te bo očitno te dni dokončno izstopila.

Alenka za enkratno uporabo

Alenka Bratušek kakršno poznate je zgolj spretni konstrukt, instant blagovna znamka za enkratno uporabo na trgu množične potrošnje, namenjena vrnitvi oblasti pod varno okrilje znane politične kontinuitete.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.