Prejeli smo: Odličje sv. Cirila in Metoda Alojzu Rebuli

Foto: Sazu.
Foto: Sazu.

Predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan bo dne 21. julija 2014 pisatelju, esejistu in prevajalcu Alojzu Rebuli podelil odličje sv. Cirila in Metoda za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci ob njegovi 90. letnici življenja.

Pisatelj Alojz Rebula bo prejel najvišje odlikovanje Cerkve na Slovenskem za življenjsko delo v katerem združuje realističen in filozofsko navdahnjen slog, ki odpira aktualna verska vprašanja sodobnega krščanstva. Njegovo služenje Cerkvi preko pisane besede izhaja iz čudenja nad skrivnostjo Božjega učlovečenja, kar spremeni vsako njegovo literarno ali kolumnistično delo v osebno pričevanje in besedilo veroizpovedi.

Cerkveno odlikovanje sv. Cirila in Metoda za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci

Člani Slovenske pokrajinske škofovske konference (SPŠK) so 18. junija 1985 sprejeli sklep o cerkvenem odlikovanju za zvesto služenje Cerkvi na Slovenskem. Odlikovanje, sestavljeno iz okrogle bronaste plakete z reliefno podobo sv. Cirila in Metoda in diplome, se podeljuje osebam in ustanovam, ki so se izkazale s posebnim zvestim služenjem Cerkvi med Slovenci. Odlikovanec ima pravico, da eden od slovenskih škofov zanj opravi pogrebno sv. mašo po krajevni navadi in vodi pogrebne obrede, če svojci pravočasno obvestijo škofa, v čigar škofiji bo pokop.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.