Požareport: Nerodno za Bojana Dobovška. Tudi on med zaslužkarji univerzitetnih mandarinov.

Dobovšku, ki zanika, da mu svetuje Leo Oblak, lastnik radijske mreže Infonet, bi se lahko – vsaj po nekaterih informacijah – pri ustanavljanju nove stranke pridružil Dragutin Mate, ki je zapustil SDS.

Najnovejši podatki o največjih zaslužkarjih na Univerzi Maribor, ki naj bi prihodnje dni prišli v medije, kažejo, da med elito tako imenovanih univerzitetnih mandarinov sodi tudi bivši poslanec SMC in zdaj vodja poslanske skupine samostojnih poslancev Bojan Dobovšek.

Natančni podatki kažejo, da je Dobovšek med letoma 2010 in 2015 kot prodekan fakultete za varnostne vede samo s podjemnimi in avtorskimi pogodbami pokasiral točno 158,705,31 evra. Ob svoji redni mesečni plači 3.600 evrov bruto je Dobovšek tako dodatno zaslužil 2.200 evrov mesečno, poleg tega je mesečno dobival še 616 evrov za “položajni dodatek” ter za “delovno uspešnost zaradi povečanega obsega dela”.

Po nekaterih informacijah iz poslanske skupine SMC se Bojan Dobovšek zato tudi ni pridružil takratnim ostrim kritikam na račun odstopljene ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar, ki so jo, spomnimo, s funkcije ministrice na hitro odnesli visoki zneski njenih podjemnih pogodb in avtorskih honorarjev.
Ti razkriti zneski pa samostojnega poslanca Dobovška, ki velja za deklariranega borca proti korupciji, postavljajo vsaj v zelo – neroden položaj.

Več lahko preberete na pozareport.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.