Predsednik SAZU akademik dr. Peter Štih pa nič

Pri alarmantno površni in navijaški monografiji dr. Jožeta Pirjevca Partizani ste se akademik dr. Peter Štih izgovarjali na akademsko svobodo akademikov. Na kaj se boste izgovarjali pri politikantskem izpadu dr. Renate Salecl in dr. Tineta Hribarja? Nekaj boste vendarle morali storiti in reči.

Naj mi bo dovoljeno, da se na stara leta za kratek čas pridružim podivjanim anarhistom in na pročelje ljubljanske palače nasvinjam svoj prvi grafit. Kje pa je rečeno in pisano, da je uničevanje pročelij ekskluzivna pravica presite in nahujskane mularije, starci pa naj bi to le nejevoljno gledali in z davki plačevati čiščenje ter pleskanje.

Gospod predsednik SAZU, akademik dr. Peter Štih. Kam ste poniknili, zakaj ste se potuhnili ob tem, ko se vaše članstvo ukvarja z zadevami, ki jemljejo ugled in verodostojnost osrednji slovenski ustanovi skupaj z večino akademikov in akademičark, ki so si status pridobili s pomembnimi, tudi v svetu znanimi znanstvenimi in umetniškimi življenjskimi dosežki? Kdor resnično živi za znanost ali umetnost, nikakor ne utegne zganjati politikantstva za dnevne potrebe. Kdor je prišel na Akademijo po bližnjici, pogrnjeni z dvakrat rdečo preprogo, pač utegne.

Pri alarmantno površni in navijaški monografiji dr. Jožeta Pirjevca Partizani ste se izgovarjali na akademsko svobodo akademikov. Na kaj se boste izgovarjali pri politikantskem izpadu dr. Renate Salecl in dr. Tineta Hribarja? Nekaj boste vendarle morali storiti in reči. Podpredsednik Akademije dr. Milček Komelj je z izjavo za javnost postoril, kar je bilo v njegovi moči, za kar smo mu dolžni izkazati zahvalo in spoštovanje. Kaj pa vi, gospod predsednik akademik dr. Peter Štih?

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.