Pohod za življenje: pesem, pričevanja, molitev, mir, … in tudi “sp….te” (FOTO)

Pohod za življenje v Ljubljani je lepo uspel. Tretjega Pohoda se je udeležilo že okoli 700 ljudi.

Mir, molitev, dobra glasba, veselje, kratka pričevanja – recimo fanta, ki je eden od četverčkov in katerega mami so zdravniki predlagali tako imenovani redukcijski splav, pa se je odločila, da bo sprejela vse štiri. Fant se je javno zahvalil mami, da je sprejela njega, njegova dva brata in sestro.

Gospa, ki je sama pred več desetletji naredila splav na priporočilo zdravnikov, je povedala, da če bi bil tak pohod takrat, bi bil njen sin živ.

V glasbenem programu na Levstikovem trgu je nastopil Vinko Cankar, bivši član skupine Čuki s pesmijo, ki je vabila v posvojitev namesto v odmetavanje otrok. Nastopili so tudi Najstniki za življenje pod vodstvom Nade Žgur.

Po programu so se udeleženci podali proti Prešernovem trgu, a so jih pred Mestno hišo zadržali policisti, ki so se postavili med protestnice (nekaj deset njih), ki so vzklikale: “Moje telo, moja pravica!”, “Ulice so naše!”, “Spi….e!” in udeležence pohoda. Hvala policiji, ki se je postavila vmes in dobro poskrbela za varnost.

Voditeljica Pohoda za življenje Urša Cankar Soares nas je povabila na Pohod za življenje leta 2022, ki bo gotovo še bolj množičen, še prej pa nas je opozorila, da je geslo Pohoda 17. člen ustave, ki pravi: “Človekovo življenje je nedotakljivo.”

Mlada nosečnica v osmem mesecu nosečnosti nam je omogočila, da smo lahko jasno slišali bitje srca njene še nerojene deklice.

V množici ljudi smo opazili tudi nekaj hendikepiranih otrok z Downovim sindromom, ki jih – tudi zaradi splava – že ni več veliko med nami.

Galerija

Foto: Aleš Čerin