Planet Siol: Kako je podjetje Slovenca prepričalo Pinterest

Eno od najbolj priljubljenih in hitro razvijajočih se družbenih omrežij Pinterest je kupilo startup Kosei, katerega soustanovitelj je Slovenec Jure Leskovec.

Startup Kosei, ki sta ga lani ustanovila Jure Leskovec (sicer doktor računalniških ved ter asistent na univerzi Stanford v Silicijevi dolini) in Lance Riedel, razvija storitev, ki pospešuje prodajo na podlagi personaliziranih priporočil izdelkov.

S svojo spletno rešitvijo je ekipa sedmih sodelavcev prepričala Pinterest, družbeno omrežje, ki ima že več kot 70 milijonov uporabnikov. Storitve bo ekipa razvijala še naprej, a znotraj Pinterestovega razvojnega središča.

Vsebine, prilagojene uporabniku

S tehnologijo, ki jo razvija Kosei, namerava Pinterest – nekakšna spletna zbiralnica, ki deluje po sistemu risalnih žebljičkov, s katerimi smo včasih na table pripenjali izrezke iz revij, fotografije in listke, na spletu pa lahko to počnemo s t. i. pini, ki jih urejamo po mapah – storiti še en korak naprej k platformi, ki bi uporabniku ponujala izdelke, ki se prilegajo njegovemu življenjskemu slogu.

Zapisala: Katja Nared.

Več lahko preberete na Planet Siol.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.