Ničelna toleranca do pedofilije, ne glede na to, kje se dogaja

Pedofilija je eden najhujših in najbolj tragičnih napadov na povsem nedolžno in nemočno človeško bitje.

Pred dnevi je izšlo poročilo iz Kanade o uničenju mednarodne pedofilske mreže. S tem odkritjem so rešili približno 400 otrok in aretirali 348 ljudi, ki so sodelovali v zlorabah otrok. O tem lahko več preberemo na tej povezavi.

Pred pedofilijo niso varne nobena država, nobena ustanova in nobena družina. Kakor izhaja iz članka, je bilo daleč največ zlorab s strani učiteljev. Drugo mesto si delijo zdravstveni delavci in voditelji cerkva.

Dokler se bo pojav pedofilije povezoval z eno samo ustanovo, se bodo pedofili v drugih ustanovah še naprej uspešno skrivali in še naprej nemoteno zlorabljali otroke. Na to temo bi se morali vsi ljudje, ne glede na prepričanja ali kar koli drugega, poenotiti in zahtevati ničelno toleranco do pedofilije, ne glede na to, kje se dogaja.

Pedofilija je eden najhujših in najbolj tragičnih napadov na povsem nedolžno in nemočno človeško bitje

Trdim – tudi če se bom moral zaradi teh besed kdaj v bodočnosti zagovarjati pred sodiščem – da pedofilija ni in nikoli ne bo naraven pojav in naravna nagnjenost. Pedofilija je eden najhujših in najbolj tragičnih napadov na povsem nedolžno in nemočno človeško bitje. Celo mladostniki, ki si želijo do boljšega položaja, ocene, priljubljenosti ali občutka pripadnosti in poskušajo za to izkoristiti svojo spolnost, so žrtve: žrtve ljudi na položajih moči, ki jim je zaupano poučevanje, vzgajanje, varstvo, oskrba ipd. ter so torej absolutno in povsem odgovorni za takšna dejanja – ne pa ti mladostniki.

Zelo malo oz. skoraj nič se pri nas ne govori o pedofiliji žensk v odnosu do fantov oz. mladostnikov

V tujini so mnoge učiteljice zaradi svojega obnašanja končale za zapahi. Po mojem se o tej skupni še najmanj govori. Ne trdim, da je ta pojav zelo pogost. Se pa dogaja in o njem se ne govori. Seveda mladim fantom ugaja odnos s starejšo žensko, ki jih iz bogatih izkušenj mnogo nauči. Ko se pri teh fantih pojavi čustveni odziv, ker globoko v sebi vedo, da pri tem nekaj ni prav, ni nikogar, ki bi jih ohrabril pri iskanju pomoči ter jim pomagal razumeti, da so oni v tem odnosu žrtve. O takšnih primerih je treba govoriti in ozaveščati, predvideti pa je treba tudi možnosti pomoči žrtvam.

Ljudje, ki imajo pedofilska nagnenja, se zelo radi infiltrirajo v ustanove, ki delajo z otroki in mladostniki. Zato je treba na ta pojav vedno opozarjati in o njem ozaveščati. Ravno tako pa je potrebno že doma učiti in vzgajati otroke v zavedanju o telesni nedotakljivosti, saj so storilci največkrat ravno ljudje, ki uživajo zaupanje otrok ali staršev.