Pahor napoveduje ovadbo Vegrada

Premier Borut Pahor in nova gospodarska ministrica Darja Radić bosta jutri obiskala Muro. Slednja je po Pahorjevih besedah dokaz, da so z vizionarsko politiko lahko rešili polovico družbe. Pahor si je želel tudi v Prevent , a ga je uprava zavrnila. »V redu, to je zasebno podjetje in država se ne bo vpletala, razen, ko gre za delavce,« je dejal po seji vlade. Radićeva bo jutri predstavila tudi razpis za 185 milijonov evrov za regionalne centre.

V primeru Vegrada kazenska ovadba

Za primer Vegrada pa predsednik vlade napoveduje vložitev kazenske ovadbe. Podrobnosti ni izdal. Razumeti pa je bilo, da je vlado zmotilo ravnanje vodstva do delavcev oziroma neizplačilo plač. Po njegovem razmere v Vegradu niso posledica le krize.

Pahor zdaj nekoliko bolj za šesti blok

Pahor je tudi nekoliko popravil svojo nedavno izjavo, da se mu zdi primernejša gradnja drugega bloka NEK. Danes pravi, da za zdaj ne vidi druge rešitve energetske suverenosti Slovenije, kot je gradnja TEŠ 6. Z gospodarsko ministrico Darjo Radić sta si sicer vzela čas čez poletne počitnice, da bi našla končno rešitev. Vendar bo »energetska pluralnost«, kot se je izrazil Pahor, tretjina energije iz termo-, tretjina iz hidro- in tretjina iz nuklearne elektrarne. (Vir: Finance)