Magajna poziva Svetino, naj se resno loti kršenja človekovih pravic

V oddaji Tarča naše nacionalne TV je bil prejšnji teden (3. septembra 2020) med sumi zlorabe policije v politične namene omenjen tudi primer hišne preiskave pri meni novembra 2010 z zasegom vseh družinskih računalnikov, ki jih še do danes niso »našli« oz. vrnili. Zato želim, da se Varuh človekovih pravic s prizadetimi, ki sodimo v kategorijo »hišnih preiskav brez epiloga«, temeljito pogovori in se v problem potem temeljito poglobi.

Stane Granda: Slovenija – država varuhov

Obiskovalcu naše države ob obiskovanju ali sprehajanju po naših krajih pade v oči neverjetno število uniformiranih in tudi oboroženih oseb, ki se z napisi na hrbtih označujejo kot varuhi naše varnosti. Celo osnovne šole ne … Beri dalje

Razkrajanje pravne države

Da na 44 (!) okrajnih sodiščih niso izvršili vseh oporok, ki so bile pri njih v hrambi, ve pravosodna oblast že več kot leto in pol. To se je razkrilo, ker so se sedaj, ko je zadeva prišla na dan, pohvalili, da so že aprila 2015 ustanovili komisijo, ki je do septembra 2015 (ekspeditivnost pa taka!) izdelala smernice sodiščem kako ravnati v teh skoraj tisoč primerih založenih oporok.

Ko človekove pravice krši uradni zagovornik (pa se tega niti ne zaveda)

Skupina molivcev si je s svojim pogumom in javno molitvijo prislužila napad celotne prve vrste fanatičnih feministk, ki ne trpijo drugače mislečega, kaj šele vernega molivca. V to dogajanje, je popolnoma po nepotrebnem in tudi nepoklicano, vstopila tudi varuhinja človekovih pravic in v posebni izjavi obsodila početje… molivcev.

‘Varuh izbrisanih morilcev’

V začetku letošnjega leta je minilo dvajset let od ustanovitve institucije varuha človekovih pravic. Pogovor z vsemi štirimi dosedanjimi varuhi nekaj dni nazaj organiziral Forum 21. Da je bil kot eden izmed dosedanjih varuhov človekovih pravic (!) k pogovoru povabljen tudi dr. Ljubo Bavcon, ki mu med drugim pripisujejo soavtorstvo zloglasnega 133. člena, ki je uzakonil verbalni delikt in dal pravno podlago za preganjanje drugače mislečih v prejšnjem totalitarnem režimu, se je meni, kot udeleženki tega večera zdelo kot norčevanje iz tega instituta.