J. Letnar Černič, Ius-info: Apologija

Zadnji zapleti grške tragedije težko kogarkoli puščajo ravnodušnega, še najmanj ljudi, ki se tam komaj prebijajo iz dneva v dan. V vročici medsebojnega obtoževanja so se zameglili in pozabili pravi vzroki aktualne grške krize. Ti … Beri dalje

Kako mame potrjujejo kakovost kurje paštete in kako volivci kakovost kandidatov

Se sprašujem koliko so mame, ki naj bi bile po besedah PR službe korporacije “najstrožje sodnice in nadzornice kakovosti, ko gre za prehrano družine”, sploh kompetentne, da ocenjujejo kakovost kurje paštete. Ali so ženske sploh imele orodja, da bi preverile kakovost? Kaj pa sploh pomeni kakovost kurje paštete? In kako je s tem pri kandidatih na vsakokratnih volitvah.

Cerkev brez glave

Na okrogli mizi z naslovom Cerkev brez glave v organizaciji Foruma za dialog med vero in kulturo, ki je potekal v atriju SAZU v Ljubljani, naj bi govorili o položaju, v kakršnem se je znašla slovenska Cerkev, potem ko sta bila odstavljena (uradno sta odstopila) oba njena nadškofa.

Dobra mati država – prvič

Ob vse večjem nezadovoljstvu s stanjem v državi, ki preplavlja vse segmente družbe, se tako javnost kot politika večinoma odzivata po liniji najmanjšega odpora, z iskanjem krivcev, seveda najraje med tistimi drugimi. In verjamejo, da bo bolje, ko bodo na oblasti sami oziroma “naši”. Češ, da je narobe samo to, da so oni drugi lumpi.

I. Masten, PlanetSiol: Polna praznina

Včeraj popoldne sem, skupaj z drugimi, od kolega dobil elektronsko pošto, v kateri nam je z njemu lastnim sarkazmom poslal dokument, ki naj bi vseboval definicijo praznine. Kako z veliko besedami nič povedati Odprem in … Beri dalje