Dreyfus, Mahnič, Janša …

Po letu 1990 so fanatični verniki starega režima izgubili del političnih pozicij, a so se na večino izgubljenih v letih po osamosvojitvi ponovno povzpeli. Danes se pred našimi očmi dogaja dokončna restavracija revolucionarne utopije, ki pa jo tu in tam skalijo razni »mahniči«. Ubiti se jih v Evropi ne sme, a partija zna poskrbeti tudi za to. Zato Janšo v zapor! Protestov njegovih podpornikov se po časopisih in državni televiziji skoraj ne omenja, ker je treba ohranjati privid sloge. Molk je strašljiv.

Ko bo Slovenija rešila dve temeljni vprašanji

Sloveniji se bo odprla doba novega zagona, ko bo rešila dve temeljni vprašanji, ki jo priklepata k tlom, da se ne more dvigniti iz meglene pritlehnosti. Eno je razčiščenje revolucionarne in totalitarne polpreteklosti z zavezanostjo resnici in pravici, kar bo privedlo do umiritve notranjih napetosti. Drugo pa je rešitev demografskega primanjkljaja z odločitvijo za življenje, z dvigom rojstev in z vzporednim manjšanjem umorov nerojenih otrok.

“Slogaši” in slogaši

V Sloveniji od vsega začetka uspevajo politiki, ki si na zastavo z velikimi črkami za geslo napišejo “slogaštvo”. Pravzaprav je potrebno pravkar povedano dopolniti z dvema omejitvama. Uspevajo v prvi vrsti na raznih lestvicah priljubljenosti … Beri dalje