Kakor Elija

Kaj niso Sokrata zastrupili? Mar ni že Prešeren tožil nad usodo dobronamernega pevca in si želel ljudi, ki v srcu dobro mislijo? Kdo se še ni vprašal, kakšen smisel ima vztrajati v poštenju, ko je opazoval navidez prijetno življenje ljudi, ki jim nista tuja pohlep in prevara? Vse to je doživljal Elija, ko je izčrpan padel pod grm in si zaželel smrti.

Kaj se je v resnici zgodilo na volitvah

Navadno je po končanih volitvah najprej čas za čustva. In normalno je, da predvsem na poraženi strani pride do izražanja razočaranja. Dostikrat tudi s strani tistih, ki so bili morda pred volitvami tiho. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ni presenetljivo, da se je tokrat tudi med t. i. desnimi volivci znova »usulo« po SDS, torej po pomladni stranki, ki je dosegla drugo mesto, vendar z grenkim priokusom.

Razočarati in biti razočaran

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste razočarali svoje sodelavce ali prijatelje? Ste bili ob spoznanju, da ste razočarali njih, razočarani tudi sami? So vas tudi oni že kdaj razočarali?

Nemočni volivci za volitve jeseni!

V času pred volitvami se v ljudeh vedno znova prebujajo dvomi v učinkovitost in pravičnost demokratičnega sistema političnega odločanja in vodenja. Pričakovanja ljudi ostajajo v jedru neuresničena, kar niti ni najhujše, če imamo v mislih vse tisto, kar bi ljudje (hudega) želeli svojim nasprotnikom in kar so jim (nemogočega) obljubili njihovi voditelji.

Razočaranje in politika

Nedvomna kraljica žanrov v našem medijsko-političnem prizorišču je izražanje razočaranja. Po medijih in socialnih omrežjih nenehno krožijo pisma in izpovedi razočaranih državljanov, tistih, ki jim je bilo mar in so verjeli, da se z angažmajem … Beri dalje

D. Steinbuch, Finance: Ne računajte na nas

Kdo bo ostal, če se bo izselila mlada, izobražena in sposobna generacija, ki jo dušita gerontoktracija in negativna selekcija. Izseljevanje postaja tudi medijsko zanimiva zgodba. Morda je krivo poletje in čas kislih kumaric, morda je … Beri dalje