Z Ivanom Omanom sva bila prijatelja, sodelavca, z medsebojnim razumevanjem

Jože Strgar: Plemeniti Slovenci odhajajo

Dragi Ivan Oman, naj zahvalno znamenje, kapelica Materi božji, ki si jo postavil ob rodni hiši, govori o Tvoji ljubezni do Stvarnika lepe slovenske zemlje. Naj potrjuje našo krščansko zavest! Štejem si v čast, da sva skupaj, vsak po svojih močeh, prekopavala v slovenskem Gospodovem vinogradu.   

Upravljanje s talenti v digitaliziranem svetu

https://blogs.oracle.com

Vse, ne le mlade, želi današnji evangelij na 33. navadno nedeljo med letom spomniti, naj sebi v dobro na novo odkrijemo neprecenljivi dar, ki je sposobnost za prijateljstvo, za ljubezen, sposobnost, da smo lahko skupnost, občestvo v Svetem Duhu.

Beri dalje

Jezus ni poslal kogarkoli

Moram priznati, da sem nad sporočilom današnjega evangelija kar malce zaskrbljen. Pri svojem delu velikokrat potujem – lahko bi rekli, da sem na misijonu kot Jezusovi učenci. Ker grem kdaj kam za več dni, vzamem … Beri dalje

Prijatelja spoznaš v nesreči, res?

Pri nas očitno kar precej ljudi še vedno živi v svetu totalnega nezaupanja in ogroženosti, kjer moraš obtičati v nesreči, da bi si sploh našel kakega prijatelja. Nesreča, bi lahko rekli, nam je domača. V njej se potrdijo in uresničijo naši davni strahovi in (spet!) imamo prav: svet je pokvarjen in še dobro, da nismo nasedli tistim, ki ga imajo za dobrega.

Facebook uničuje prijateljstva

Avtor: Igor Vovk. Vir: Iskreni.net. Prejšnji teden sem izstopil iz Facebooka. Kljub temu, da sem bil podpovprečni uporabnik, odločitev ni bila lahka. K temu me ni vzpodbudilo razočaranje zaradi prenapihnjenih delnic, ki so polnile na … Beri dalje