Mami, greva na faks

Sin je bil v soboto na informativnem dnevu na pedagoški fakulteti. Pravi, da so nekatere dijake, kmalu študente – torej so stari kakih osemnajst let, na informativni dan pospremile njihove mame. Mame so se tudi zanimale kako je z vpisnimi pogoji in še vse drugo jih je zanimalo. Ko bo čas za vpis na fakulteto bodo – mame seveda – izpolnile tudi formularje za vpis in hodile na govorilne ure. Kaj se nam je zgodilo, da smo v vzgoji tako zašli?

Biti tiho v imenu edinosti?

Ko zaslišim – pa naj bo to od kogarkoli, tudi od škofa dr. Petra Štumpfa – pozivanje na edinost, takoj zastrižem z ušesi. Morda zato, ker mi je prva asociacija na besedo edinost Titova Jugoslavija s stalnim opevanjem “bratstva i jedinstva”, ki pa je tako klavrno in na krvav način razpadla. Vsekakor je vrednota edinosti pomembna v Cerkvi, a označiti dobronamerno delovanje cerkve od spodaj za “kockanje kot za šalo z edinostjo” in bogokletjem, se mi zdi pa močno, milo rečeno, pretirano.

Živela prvi in drugi maj!

Praznik dela je v Sloveniji pomemben praznik, saj ga praznujemo z dvema nedelovnima dnevoma. Za dva nedelovna dneva v maju se je zavzel tudi poklicni borec za delavske pravice, kar imamo ljudje radi, saj potrebujemo dodatni praznik, da ga napolnimo z delom na vrtovih in zavrtimo kakšen mešalec.