Obletnice, obletnice

Takšno množično javno prebujanje, ki ga v okviru številnih pobud doživljamo, se mora vendar uveljaviti tudi v družbi in upravljanju države. Kristjani, skupaj s Cerkvijo in ljudmi dobre volje, se moramo končno zbrati ter pripraviti na volitve.

Amoris laetitia – novo poglavje starih zdrah?

Kako s koruzniki? Krstiti njihove otroke ali ne? Kako s polovičarskimi verniki? Jih spustiti k zakramentom ali ne? Zakaj versko polovičarskega otroka spustimo k zakramentom (npr. divjega in praktično neverujočega pubertetnika k birmi), versko polovičarskega odraslega (npr. koruznika ali ločenca k spovedi in obhajilu, čeprav veruje in si morda zakramenta želi) pa ne?

Islamizacija Evrope ali vstop drugačnega razumevanja civiliziranosti

Kako je mogoče, da bo naša “babica” čez nekaj desetletij drugačna, kakor jo poznamo danes? Papež Frančišek je v nagovoru evroposlancem povedal, da je Evropa postala “babica”. Babice so potrebne, potrebne, da varujejo vnuke, njihova vloga mame je mimo, so pa nerodovitne žene, manjkajo mame – nosilke življenja. Ima prav?

Novi glas: “Da bi bili sveti jezuiti”

V cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, kjer ima slovenska Družba Jezusova rezidenco in Ignacijev dom duhovnosti (IDD), je v četrtek, 31. julija, potekalo osrednje slovensko praznovanje ob godu sv. Ignacija Lojolskega. Slavje v … Beri dalje

Utrinek: Letno srečanje jezuitov

Praznik sv. Janeza Evangelista je dan, ko se slovenski jezuiti tradicionalno zberejo na dvodnevnem simpoziju, posvečenemu bratskemu druženju in študiju aktualnih vprašanj. Pri Svetem Jožefu v Ljubljani se je zbralo več kot štirideset članov province, … Beri dalje