D. Črnčec, Demokracija: Ukrajina na prelomu

Scenarij je napisan. Razširjenemu ruskemu parlamentu, Dumi, ga je v svojem dolgem, kompleksnem nagovoru podal ruski predsednik Vladimir Putin. Putin je 18. marca 2014 ob vključitvi Krima v Rusijo po nelegalni in nelegitimni agresiji na … Beri dalje

Kako naprej?

Težava sedanjega trenutka pri nas je med drugim tudi ta, da pogosto izgubljamo izpred oči celotno sliko naše stvarnosti. Ta niti ni tako slaba, saj to, da zdaj lahko poimenujemo stvari s pravim imenom, pomeni tudi možnost za soočenje z njimi. To sploh ni tako majhen dosežek, kot se zdi zdaj, ko gledamo nazaj in smo vsi pametni. Resnica pa je ta, da smo vsi tičali v nekakšni utvari.

Rokovnjači našega časa in kaos

Današnji čas lepo kaže, kako hitro se v družbi ustvarijo razmere kaosa, malodušja, dezorientiranosti in brezvladja. Par pokradenih milijard, nekaj tisoč besnih, več sto tisoč obupano nemočnih in seveda (!) majhna peščica tistih, ki bodo naredili vse, da se jih ne odkrije. Da ne omenjamo tistih, ki se vozijo po robu tega kaotičnega vrtinca in doživljajo svojih pet minut medijske slave.