Sodišče javnega mnenja. Nič osebnega.

Sodišče javnega mnenja ne prenaša ugovorov in pritožb. Deluje hitro in učinkovito. Ujeto v mrežo družbenih napetosti, utvar in predsodkov brezkompromisno obračuna s tistimi, ki izstopajo in tako motijo enotnost skupnosti. Obtoži, obsodi in ožigosa v trenutku, brez varovalnih mehanizmov. Če mislimo, da je kriv, je kriv.

Odziv na diskreditacijo Gregorja Repovža

Urednik Mladine Gregor Repovž, žal, ne zmore argumentirane razprave z ljudmi, ki se zavzemamo za spoštovanje človekovih pravic. Zato me skuša onemogočiti z grobimi osebnimi napadi brez enega samega dokaza in z napadi na moje delovno mesto. Na nek način ga razumem. Če lahko sodišča brez dokazov zapirajo ljudi, zakaj ne bi smeli novinarji pisati vsega, kar jim pade na pamet, pa čeprav zlonamerne laži in podtikanja?

Doklej?

Nekulturna uvertura v kulturni praznik. Praznovanje slovenskega kulturnega praznika je letos na žalost zaznamovala uvertura v podeljevanje Prešernovih nagrad, ki je s poskusom medijske diskreditacije Jožeta Možine ponovno opozorila, da Sloveniji še dosti manjka, da … Beri dalje

V poskus izločitve Jožeta Možina vpleten minister Grilc?

V medijih se je razvila neverjetna gonja proti podelitvi nagrade Prešernovega sklada Jožetu Možini za film Pedro Opeka, dober prijatelj. Še posebej alarmantno je dejstvo, da se je v to vključil tudi minister za kulturo z enostransko razlago zakonskih določil in problematiziranjem delovanja avtonomnega Upravnega odbora Prešernovega sklada.