Kavarna Hayek: Lekcija o svobodi

Človekove pravice so nekaj, kar levičarji (in tudi marsikateri desničarji) ne razumejo prav dobro. To so splošni in univerzalni standardi za zaščito osebne svobode posameznika, nikakor pa ne morajo biti utilitaristična sredstva za doseganja političnih … Beri dalje

Ob rob družinski zakonodaji

»Oblast« oziroma patronat nad javnim mnenjem (ki ga v prvi vrsti oblikujejo sredstva javnega obveščanja) so prevzeli predvsem intelektualni krogi FDV-jevskega kroga ter militantnih feministk in homoseksualnih lobijev. Vsakega, ki se »drzne« razmišljati drugače, kot razmišljajo sami, diskvalificirajo kot nestrpneža, homofoba in še kaj. Kulturna in argumentirana razprava je v slovenski družbi že v osnovi onemogočena.

Kdaj je uboj postal človekova pravica?

Dolgo se že pripravljam pisati o tej težki, boleči in izredno čustveni temi. Morda je prava priložnost obeležitev dneva življenja. Kje naj začnem? Morda je najbolje – na samem začetku. Pravzaprav se ne bi smela roditi. Mama je zanosila kot sedemnajstletna gimnazijka, ki je imela odlične ocene, vse je še imela pred sabo.