Populizem

Bistvo populizma je v »všečnosti«. Populist hoče biti všeč vsem, predvsem neki navidezni brezoblični masi, ki je enkrat na vsake toliko pozvana, da odda svoj glas na volitvah. Populizem je tudi manever s katerim vladajoči skrivajo svoje prave in bistvene poteze. Lahko bi rekli, da uporabljajo sladkorčke, da skrivajo svoje nečednosti, ki jim pravimo danes korupcija.

Novoletne lučke

Ko gledamo delo ministrice za delo, vidimo, da jo vzdržuje nad gladino le iz ozadja delujoč lobi, ki želi svet in našo družbo spremeniti in ji vsiliti vrednote, ki niso naravne vrednote, ki ne temeljijo na naravnem pravu. Ministrica, ki bi morala biti na čelu zaščitnikov družine, otrok, starejših, brezposelnih, revežev, najšibkejših, je prva, ki deluje proti vsem tem prej naštetim.

Bogu hvala, da je december

Med nami pa v svojem slogu, tiho in neopazno, praznuje Miro, ki zaključuje svoje drugo leto na oblasti. Korupcija je spet tako očitna, da jo niti njihovi mediji ne morejo več zatajiti, kakor se je zgodilo za časa Ropove vlade. Strah pred Janšo drži koalicijo skupaj. Če bi se kdajkoli zgodilo, da bi v Slovenija dobila preblisk normalnosti, potem bodo volivci kaznovali SMC, DeSUS, SD in ostale satelite, ki nam vladajo.