Tako imenovana »osvobodilna fronta« je bila teroristična organizacija

Jürgen Braun: Plošča na rezidenci nemškega veleposlaništva mora biti v najkrajšem času odstranjena. Če zunanji minister Heiko Maas ne želi zapraviti svoje kredibilnosti v zvezi z vprašanjem človekovih pravic, mora kar najhitreje ustaviti sramotitev komunističnih žrtev.Tako imenovana »osvobodilna fronta« v Sloveniji je bila teroristična organizacija, ki je kot del Titovih partizanov kriva za hudo kršenje človekovih pravic v komunistični Jugoslaviji – vse do genocida proti tamkajšnji nemški manjšini (Jürgen Braun, zvezni poslanec Alternative za Nemčijo-AfD). 

Članek, ki je bil že objavljen v Demokraciji in na NOVA24 TV pod naslovom: Nemčija se odpravlja …, nekaj dni kasneje ga je objavil tudi Časnik, je vzbudil zanimanje tudi v nemških krogih. Prvi je reagiral zvezni poslanec Alternative za Nemčijo (AfD) Jürgen Braun. Posredujemo prevod njegovega stališča do spominske plošče na Vidmarjevi vili oziroma na stavbi nemškega veleposlaništva v Ljubljani, ki je bilo objavljeno na spletni strani stranke AfD.

Braun: Maas časti komunističnega antisemita v Ljubljani

Dne 26. aprila je bila na rezidenci nemškega veleposlaništva odkrita spominska plošča, ki naj bi spominjala na »osvobodilno fronto«, ki bi naj bila ustanovljena pred osemdesetimi leti. Na plošči se posebno časti Josip Vidmar, ki ni bil samo komunist, ampak tudi znan antisemit.

Jürgen Braun, ki je pristojen za človekove pravice frakcije AfD v parlamentu, je o tem dejal: »Nemška diplomacija se je pustila v slovenski Ljubljani vpreči v slavljenje človeka, ki je antisemit in častilec uporabe sile nad človeštvom. In kaže, da zvezni minister Maas podpira ta diplomatski škandal.

Tako imenovana »osvobodilna fronta« v Sloveniji je bila teroristična organizacija, ki je kot del Titovih partizanov kriva za hudo kršenje človekovih pravic v komunistični Jugoslaviji – vse do genocida proti tamkajšnji nemški manjšini.

To je v svoji ekspertizi ugotovil strokovnjak za mednarodno pravo Dieter Blumenwitz. Odkriti spominsko ploščo takšni organizaciji, pomeni tudi identifikacijo s cilji, ki so v nasprotju z Splošno deklaracijo človekovih pravic iz leta 1948.

Odnos do komunističnih kot tudi protijudovskih krivic v Sloveniji potrebuje bolj precizno analizo. Nedopustno je, da se pustijo nemški diplomati vpreči v relativiziranje krivic, ki se tam nesramno izvaja. Plošča mora biti v najkrajšem času odstranjena. Če zunanji minister Maas ne želi zapraviti svoje kredibilnosti v zvezi z vprašanjem človekovih pravic, mora kar najhitreje ustaviti sramotitev komunističnih žrtev.

Plošča mora biti v najkrajšem času odstranjena. Če zunanji minister Maas ne želi zapraviti svoje kredibilnosti v zvezi z vprašanjem človekovih pravic, mora kar najhitreje ustaviti sramotitev komunističnih žrtev.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.