Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti

Ivan Kramberger
»In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.« Ivan Kramberger, 1992

Levičarska agenda nima ničesar ponuditi, je zapisal evropski mislec, zato pa toliko bolj rožlja z orožjem svoje prazne in nekonstruktivne retorike. Demokrati – in to je večina našega naroda – spoštujemo drugačnost, a prosim Vas, tranzicijski levičarji, pustite nam živeti kot drugačni, saj tudi mi to dopuščamo Vam. Ne govorite pa, da imate samo vi pravico vladati narodu. Naj torej že zavladajo argumenti, ne pa prazne besede, pritiski in zavajanje, ki se to leto ponavljajo med nami.

Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti

»In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.« Ivan Kramberger, 1992

Besede umorjenega predsedniškega kandidata bi nas morale strezniti. Karl Popper je že davno nazaj zapisal, kako težko je nekrvavo zamenjati oblast, in to velja posebej za (post)komunistične levičarje, ki rovarijo proti zakoniti oblasti, ki jim po vseh pravilih jemlje njihove privilegije, nastale skoraj v stoletni dobi njihovega pohoda proti slovenskemu narodu. Še teže je to pri njih, ki jim ne življenje drugih, ne narod, ne vrednote, ne demokracija ne pomenijo nič, samo da bi oni vladali. Zraven še demokratom očitajo oblastiželjnost, oni pa jo izražajo že od leta 1990, ko so vmes kdaj izgubili formalno, ne pa dejanske nekoč s silo pridobljene oblasti. In to je treba imeti vedno na umu v tem resnem času, saj že skoraj leto dni poslušamo, da je treba to vlado odstraniti. Nismo pa še slišali nobenih tehtnih razlogov, zakaj bi jo bilo res treba.

RTVS je za oddajo ob obletnici plebiscita večinoma izbrala sogovornike po svojem okusu

RTV Slovenija je na obletnico plebiscita poleg govora premiera Janeza Janše v posebni oddaji objavila še stališča prvega premiera Lojzeta Peterleta ter še nekaterih osamosvojiteljev. Ležeče so napisani, ker so sicer bili pomembni (strankarski oziroma partijski) akterji, dvomim pa, da lahko vsem pripišemo ustrezno vlogo v prizadevanju za samostojnost Slovenije.

Je pa samostojna Slovenija nastala kot milost in volja vseh Slovencev, torej tudi opozicije, saj so kljub začetnemu upiranju zaradi Demosove volje in volje naroda ugotovili, da ugodne razmere narekujejo, da odločitev podpro.

Hvala Bogu, da je bilo tako, in kot so nekateri v tem intervjuju povedali, brez tega ne bi mogli izpeljati procesa osamosvojitve. V tem smo bili torej enotni. Nekateri intervjuvanci pa so nakazovali tudi, da je zdaj v državi vse narobe, ker se odpirajo ideološke teme, po njihovem pa naj bi se sedanja vlada ukvarjala le s covidom-19.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Levičarska agenda za ideološko označuje opozarjanje na neenakost pred zakonom, kar je v bistvu kršenje ustave

Najprej recimo nekaj o ideoloških temah, ki se kot očitek tej vladi kar naprej ponavljajo. Če npr. uradnik države zahteva od direktorja STA, da – kakor je zakonsko predpisano – poda finančno poročilo o porabi sredstev, naj bi bila to ideološka tema. Ideološka tema naj bi bila npr., da sta predsednika države in vlade govorila v Kočevskem Rogu. Prav tako naj bi bilo ideološko, da je predsednik države položil venec ob fojbi. Ideološko naj bi bilo tudi, da državljani zahtevamo, da RTVS pravično, verodostojno in celovito obvešča o stanju v državi in delovanju vlade, o Cerkvi in družbi doma in po svetu, o polpreteklosti itd.

Direktorica TV SLO nam je na sestanku Sveta RTV govorila, da je nacionalna RTV poročala letos o grozodejstvih Jasenovca, iztrebljanju Židov v Prekmurju, iz analize programov pa hitro ugotovimo, da so oddaje o medvojnih in povojnih pobojih, kolikor pride do njih, še vedno problem medijskih ustvarjalcev. Tabu so te teme tudi v ustrezni vzgojno-izobraževalni dejavnosti. Tudi pri zakonskih podlagah in njihovih procesih v sodnih in administrativnih izvedbah prihaja do ignoriranja problemov določenih ljudi, zato se označuje za ideološko marsikaj, čeprav gre, kot smo zapisali v društvu Združeni ob Lipi sprave, za neenakost pred zakonom, kar je v bistvu kršenje ustave. Na številnih zadevah se torej ideološkost prikazuje kot rdeča ruta pred bikom, da se prikrije bikovsko mendranje slovenskega naroda in njegove posledice ter preprečuje uveljavljanje enakosti pred zakonom za tiste, ki jim je bila ta odvzeta, kršena in kratena v bivšem režimu, kar se vleče kot jara kača do danes.

Levičarska agenda pričakuje od vlade, da se ukvarja le z epidemijo, anomalije naše družbene prakse pa naj ostanejo nedotaknjene

S tem pa prehajam na bistveno ugotovitev, ki so jo izrekli nekateri v omenjeni oddaji. Ta vlada naj bi se ukvarjala z epidemijo covida-19, ne bi pa smela posegati v anomalije naše družbene prakse. Ta praksa ščiti privilegije, ki so jih v glavnem pridobili ljudje iz nasledstva bivšega režima. Na vprašanje voditeljic, ali je v državi v teh letih potekalo vse v redu, so nekateri odgovarjali, da je bila narobe privatizacija, po kateri so nekateri obogateli. Nihče od vprašanih pa ni povedal, da so obogateli v glavnem ljudje določenega izvora. Torej, vlada naj ne se bi smela ukvarjati z odpravljanjem anomalij.

Omenjena omrežja hočejo za vsako ceno, da se v naši državi ne uveljavi red, po katerem bomo vsi enakopravni in ne bo nekaterim dovoljeno delati za zasebni interes in vanj vpregati državni aparat. Ne gre torej za ideologijo, pač pa za uveljavljanje zdravega poslovanja uprave, ustanov, tudi sodstva in medijev, ki ne bodo služili promoviranju privilegijev, pač pa dobrobiti celotne države. Skratka, ta vlada naj ne bi smela vzpostavljati discipline, utrjevati enakopravnosti, reda in zakonitega poslovanja na vseh ravneh države.

V javnosti se ob poskusih discipliniranja ustanov in oseb ustvarja vzdušje protestniškega rovarjenja, ki rahlja zahtevne ukrepe za preprečitev pandemije in povečuje nezadovoljstvo v družbi.

Rovarjenje levih zbuja vtis, da hočejo prek žrtev epidemije spet priti na oblast

V miselnosti nekaterih je ostal refleks gobarja iz Martuljka, da pač moramo vladati mi. Ve pa se, kdo naj bi bili mi. Ker pa zdaj vladajo drugi, naj bi bila po mnenju nekaterih dovoljena vsa sredstva, da pridemo na oblast spet mi. V ta mi (zanje) ne sodi izvorno demokratično kulturno in duhovno izročilo Slovencev. Zato za te kroge in celo organe sodstva ni problem niti estradnik, ki nasilno izziva policijo in državne uslužbence. Ni problem ne kršenje reda in pravil ne propagiraje nasilniških izgredov tujega (niti domačega) izvora. Enako so se njihovi predniki po nalogu Kominterne z zvijačo in prevarami vrivali v demokratične in krščanske organizacije, da bi jih prevzeli in ustvarili le svojo oblast. Njihovo rovarjenje danes izpade, kot da jih ne skrbi za življenje in zdravje drugih; zdi se celo, da naj bi prek njihovih žrtev oni prihajali nazaj na oblast.

Težko bi človek tako zapisal, če ne bi številni trezni in odgovorni ljudje tega videli enako. Še bolj zato preseneča izjava slovenskega funkcionarja v mednarodni areni o tem, kdo razdvaja. Spoštovani: poglejte malo v zgodovino zadnjih sto let, medvojne in povojne sezname, koga je treba likvidirati.

Levičarska agenda nima ničesar ponuditi, le rožlja s prazno in nekonstruktivno retoriko

Demokrati – in to je večina našega naroda – spoštujemo drugačnost, a prosim Vas, tranzicijski levičarji, pustite nam živeti kot drugačni, saj tudi mi to dopuščamo Vam. Ne govorite pa, da imate samo vi pravico vladati narodu. Kljub vsemu zavajanju in potvarjanju ste le del naroda kakor vsi mi drugi, zato pustite tudi nam, da enakopravno sodelujemo v narodnem in političnem življenju. Naj torej že zavladajo argumenti, ne pa prazne besede, pritiski in zavajanje, ki se to leto ponavljajo med nami. Spoštovani, ali Vam Evropa ne ponuja nobenega ogledala?

Levičarska agenda nima ničesar ponuditi, je zapisal evropski mislec, zato pa toliko bolj rožlja z orožjem svoje prazne in nekonstruktivne retorike.

Drage Slovenke in Slovenci, resnost trenutka vendarle terja, da streznimo glave in odgovorno stopimo v novo leto, da ne bi bilo spet izgubljeno kot številna v zadnjih tridesetih letih. Sprašujem se, ali so naši predniki zaman šli skozi kalvarije partizanskega boja, vaških straž, Teharij, Kočevskega Roga, tujine in plebiscita, da bi zdaj ne zmogli zagotoviti poti odgovorne in demokratične ter za vse nas boljše prihodnosti v enakopravni in svobodni Sloveniji.