Odbor 2014: Palači kurupcije in zlorab

Foto: Evropska Slovenija.
Foto: Evropska Slovenija.

Vrhova slovenskega tožilstva in sodstva, njuna predsednika Fišer in Masleša sta postala sinonim koruptivnosti in zlorab slovenskega pravosodja. Prvi, koruptivnež in preganjalec žalujočih ob križu ter drugi, kršitelj človekovih pravic v demokraciji in totalitarizmu ter preganjalec iskalcev svobode onkraj železne zavese, sta postala alanfordovski karikaturi. Karikaturi katerih naloga je, “krasti revnim, da bi dali bogatim”. Aparatčika si namreč odgovornost predstavljata tako, da skrbita za zagovarjanje krivice in ne pravice.

S svojim ravnanjem žalita razum in pamet velike večine nas državljanov, ki ne zaupamo tema alanfordovskima palačama korupcije in zlorab. Palači gnilih v svojih temeljnih in na vrhovih, z bleščečo fasado za katero skrbita sodni in tožilski svet. Cehovska sveta, na katere bi bila ponosna tista kraljica, ki je lačne, kruha potrebne, pošiljala po potico. Javnost je ogorčena, številni akademiki in strokovnjaki tudi, do kdaj bodo molčali še tisti, katere je sram svojih šefov, tožilci in sodniki? Vemo, da jim ni vseeno in jih je sram! Prav je, da to tudi povedo na glas. Mi bomo to počeli, dokler ne bo konec te alanfordovske farse.

Odbor 2014 v skladu s soglasno sprejetimi sklepi Skupščine Odbora 2014 nadaljuje s svojimi aktivnostmi, vključno z rednimi tedenskimi shodi pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Danes, 27. maja 2015, ob 17. uri, se bo shod pričel pred Vrhovnim sodiščem in zaključil pred RTV Slovenija. Na shodu nas bodo med drugim nagovorili: Danijel Krivec, Aleš Primc in Aleksander Rant.

Odbor 2014